Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ungāru maize - Langosch

Ungāru maize - Langosch

FOTO: Agnese Vajevska

Kolekcijas: Fotoreceptes
Es taisu šo mīklu vakarā un lieku uz nakti līdz rītam ledusskapī.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 300 g krējuma
  • 400 g piena
  • 50 g rauga
  • 2 olas
  • 2 tējk. cukura
  • 4 ēd. k. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Siltā pienā liek raugu, pievieno cukuru un liek siltumā, lai uzbriest.
  2. Kad raugs ir gatavas, liek visas sastāvdaļas blodā un mīcam mīklu. Mīklai ir jābūt diez gan stingrai, mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokam.
  3. Kad mīkla ir gatava, liek to ledusskapī līdz rītam.
  4. Nākošajā dienā ņem mīklu ārā un mazliet patur istabas temperatūrā. Kad mīkla ir nedaudz sasilusi, taisa bumbiņas apmēram 10 cm diametrā. Tā, lai skaisti iesēžas plaukstā.
    Nākošajā dienā ņem mīklu ārā un mazliet patur istabas temper...

    FOTO: Agnese Vajevska

  5. Bumbiņas apsedz ar dvielīti un patur vēl kādas 30 minutes.
    Bumbiņas apsedz ar dvielīti un patur vēl kādas 30 minutes.

    FOTO: Agnese Vajevska

  6. Lej eļļu pannā un liek uzkarst. Eļļai ir jābūt ļoti karstai.
  7. Ņem mīklas rullīti un rullē no bumbiņām pankūciņas, diametrs ir atkarīgs no tā cik liela katram ir panna. Apmēram 2 - 3 mm biezumā.
    Ņem mīklas rullīti un rullē no bumbiņām pankūciņas, diametrs...

    FOTO: Agnese Vajevska

  8. Liek izrullēto pankūciņu ļoti karstā eļļā.
    Liek izrullēto pankūciņu ļoti karstā eļļā.

    FOTO: Agnese Vajevska

  9. Mīklai cepoties, sāks mesties burbulīši, tā ir laba zīme!
    Mīklai cepoties, sāks mesties burbulīši, tā ir laba zīme!

    FOTO: Agnese Vajevska

  10. Kad viena puse paliek zeltaina, apgriež langosch uz otru pusi. Cepšana neaizņems ilgāk par 30-40 sekundēm vienai pusei.
    Kad viena puse paliek zeltaina, apgriež langosch uz otru pus...

    FOTO: Agnese Vajevska

  11. Iesaku ieklāt traukā virtuves papīra dvielīti, kas uzsūks eļļas pilienus.
  12. Gatavo, ko likt virsū: saspiež ķiplociņus un samaisam kopā ar olīveļļu,
    Gatavo, ko likt virsū: saspiež ķiplociņus un samaisam kopā a...

    FOTO: Agnese Vajevska

  13. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Galdā liek krējumu vai ketčupu, ko vien sirds karo.
    Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Galdā liek krējumu vai ketčup...

    FOTO: Agnese Vajevska

  14. Kad esat gatavi ēst, parziež langosch ar ķiploku eļļu.
    Kad esat gatavi ēst, parziež langosch ar ķiploku eļļu.

    FOTO: Agnese Vajevska

  15. Pārkaisa ar sieru. Ja kadam ir vēlēšanās - uzpilina pāris piles krējumu vai kečupu un bauda

    Labu apetīti!
    Pārkaisa ar sieru. Ja kadam ir vēlēšanās - uzpilina pāris pi...

    FOTO: Agnese Vajevska

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas