Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainās siera bulciņas

2011. gada 19. novembris
Foto: katrina antonova
Pagatavošana
30 min
1. Mīklu izregulē plānā taisnstūra gabalā. To apsmērē ar olu.
2. Sieru sarīvē un uzkaisa virsū mīklai, kas apsmērēta ar olu. Mīklu sagriež strēmelēs aptuveni 3 cm platumā.
3. Mīklu saloka. Sākumā atloka 1/3 tad virsū uzloka otru trešdaļu no mīklas strēmeles garuma. Virspusi apsmērē ar olu un ja grib pa virsu vēl apkaisa ar rīvēto sieru.
4. Mīklas izstrādājumus liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Jāliek ne pārāk cieši, jo cepoties mīkla uzpūšas, lai nesalīp kopā.
5. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 min 180oC.
6. Labu apetīti!
Uz augšu