Napoleons

2011. gada 4. oktobris
Foto: Inga
Paldies, par iesūtīto foto (konkursa ietvaros) Ingai ! :)
Ingas komentārs: Atvieglojot dzīvi, tapa vecās labās krēmšnites jeb mazie napoleoni - pagatavoju vārīto krēmu pēc krēma receptes, bet kūkas vietā tapa daudz mazas kūciņas, izmantojot saldēto kārtaino mīklu, kas plāksnēs - pirms cepšanas plāksnes sadalīju ar nazi kūku lieluma gabaliņos, izcepu, ar robotu nazi pārgriezu uz pusēm un sasmērēju ar krēmu. Pa virsu - pūdercukurs ar mazu daudzumu ūdens pārliets pār kūciņām.
Pagatavošana
85 min
1. Gatavo vārīto krēmu. Vispirms sakuļ olas ar cukuru, kamēr iegūst vienmērīgu masu, tad iemaisa miltus ar custard pūderi vai kondensēto pienu.
2. Uzvāra pienu, iemaisa olu un miltu masā. Samaisa kārtīgi!
3. Pārlej tīrā katliņā un karsē maisot, līdz sāk mest burbuļus, pieliek vaniļu, atdzesē un var lietot. Vaniļas vietā var likt rumu, brendiju, Tia Maria, viskiju, apelsīnu, citronu, zemenes u.t.t.
4. Napoleons! Jācep 200 grādos. Glazē ielej ūdeni, pielej etiķi vai citrona sulu, piesit olu, pievieno sāli un samaisa.
5. Miltus izber uz galda. Ieliek margarīnu, ar nazi sagraiza un iekapā miltos. Pēc tam ar rokām vēl saberž.
6. Miltus ar margarīnu savāc vienā kaudzītē. Kaudzītē uztaisa bedrīti un pa daļām ielej ūdens maisījumu. Ielej - samaisa, ielej samaisa, līdz jūtams, ka ūdens ir pietiekoši un masa in vienmērīga. Ja ūdens ir par maz, tad pielej tik daudz, lai sajauktos visa mīkla. Mīklu mīca līdz nelīp pie rokām. Mīkla jāsamīca ļoti labi.
7. Gatavo mīklu ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām. Jo ilgāk stāv, jo mīkla gardāka!
8. Mīklu sagriež vienādās daļās. Viss atkarīgs no cepamās pannas lieluma. Mīklu izrullē diezgan plānā kārtā. No tās izgriež formu un liek cepamajā pannā. Pannu ieziež ar eļļu, bet tikai pirmajā cepšanas reizē! Pārējās kārtās nevajag! Lai cepoties mīkla neuzpūstos, to sadursta ar dakšiņu. Mīklu cep līdz paliek zeltaina.
9. Izceptas mīklas plātnes liek uz stingras pamatnes atdzist.
10. Uz katras plātnes uzziež vārīto krēmu un pa virsu ābolu ievārījumu. Tā liek vienu kārtu pēc otras.
11. Mīklas atgriezumus liek uz pannas un cep līdz paliek diezgan brūni. Atdzesē un sarīvē drupačās. Tās nepieciešamas virsas dekorēšanai.
12. Uzliekot pēdējo kārtu, to pārziež ar krēmu un visu smuki nolīdzina. Virsu pārkaisa ar drupačām, drupčas salipina arī uz kūkas malām.
13. Napoleons ir visgaršīgākais tikko cepts, tad tas ir kraukšķīgāks, nesavilcies, katra kārtiņa pati par sevi! Var arī likt istabas temperatūrā, lai vismaz 8 stundas ievelkas!

Lai labi garšo
Foto: Inga
Uz augšu