Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Pahlava

Pahlava

FOTO: Kristīne

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 g milti
  • 2 olas
  • Pusglāze krējums
  • 150 ml piens
  • 50 g kausēts sviests
  • 15 g raugs
  • Sāls
  • Pildījums
  • 250 g valrieksti vai mandeles
  • 250 g cukurs
  • Kardamons
  • Kanēlis
  • Vaniļas cukurs
  • Virskārtai
  • 1 ola
  • 200 g kausēts sviests (jāskatās gan cik daudz likt, jo iespējams vajadzēs mazāk)
  • Sīrupam
  • 100 g cukurs
  • 100 ml ūdens(arī jāskatās, var būt mazāk ūdens)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sajauc sastāvdaļas mīklai. Atstāj mīklu raudzēties 1 h . Tikmēr sasmalcina riekstus un sajauc ar cukuru. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to 12 gabaliņos. 2 gabaliņiem jābūt lielākiem. Iesmērē pannu ar taukvielām. Ņem vienu no 12 gabaliņiem (lielāko ) plāni izrullē, klāj uz pannas. Uzsmērē kausētu sviestu. Ņem otru lielāko gabaliņu, plāni izrullē un klāj virsū. Uzber riekstus. Tā visas pārējās kārtas. Pēdējām 2 kārtām tāpat kā sākumā, iesmērē tikai kausētu sviestu. Iegriež rombveida gabaliņus. Katru no tiem izdekorē ar riekstu. Liek cepties 20 minūtes. Tad ņem ārā, iegriež gabaliņus dziļāk, šajās starpās ielej kausēto sviestu . Atkal liek cepties 15 minūtes. Tad ņem ārā , pārlej ar sīrupu un pasniedz.
  2. Labu apetīti.
    Labu apetīti.

    FOTO: Kristīne

  3. Šajā bildē tā, protams, izskatās nepārspējama, jo tās virskārtu klāj vārīta safrāna uzlējums, kas arī veido šo oranžo krāsu
Receptes.lv Iesaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas