Pahlava

2011. gada 23. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Sajauc sastāvdaļas mīklai. Atstāj mīklu raudzēties 1 h . Tikmēr sasmalcina riekstus un sajauc ar cukuru. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to 12 gabaliņos. 2 gabaliņiem jābūt lielākiem. Iesmērē pannu ar taukvielām. Ņem vienu no 12 gabaliņiem (lielāko ) plāni izrullē, klāj uz pannas. Uzsmērē kausētu sviestu. Ņem otru lielāko gabaliņu, plāni izrullē un klāj virsū. Uzber riekstus. Tā visas pārējās kārtas. Pēdējām 2 kārtām tāpat kā sākumā, iesmērē tikai kausētu sviestu. Iegriež rombveida gabaliņus. Katru no tiem izdekorē ar riekstu. Liek cepties 20 minūtes. Tad ņem ārā, iegriež gabaliņus dziļāk, šajās starpās ielej kausēto sviestu . Atkal liek cepties 15 minūtes. Tad ņem ārā , pārlej ar sīrupu un pasniedz.
2. Labu apetīti.
Foto: Receptes.lv
3. Šajā bildē tā, protams, izskatās nepārspējama, jo tās virskārtu klāj vārīta safrāna uzlējums, kas arī veido šo oranžo krāsu
Uz augšu