Ķirbju mafini

2011. gada 8. septembris
Foto: Alise Zommere
Lai gan esmu liels ķirbju nīdējs, pirmās ievietotās receptes portālā ir tieši saistītas ar tiem lielajiem, orandžajiem. Cik aizdomīgi.

Bet ķersimies klāt receptei, ja nu kādam ir sagribējies ķirbju mafinus.

Pati personīgi tos gatavoju kādam dzimšanas dienā, lai būtu kas jauns, interesants un varētu izmantot 'lieliskos' ķirbjus
Pagatavošana
60 min
1. Ja ir gatavs ķirbju biezenis un garšvielas, tad recepte ir ļoti viegla. Ja nē (mans gadījums), tad sanāk noņemties.
2. Sākumā var uzlikt sildīties krāsni uz 175°C un ielikt mafinu pannā papīra formiņas.
3. Tā kā man mafinu pannas nebija (tagad gan ir), es improvizēju un aizņēmos no kaimiņiem krāsnij piemērotus nelielus trauciņus.
4. Sāk ar to, ka visu (izņemot 1 tējk. kanēļa un 1 ēd. k. cukura) samaisa kopā.
Foto: Alise Zommere
5. Par garšvielām- ar tām var variēt. Pielikt ko vairāk vai mazāk. Man taisni tajā brīdī nebija ingvers tamdēļ es to nepieliku un nekāda vaina!
6. Tad samaisa 1 tējkaroti kanēli ar 1 tējkaroti cukura citā trauciņā
7. Visubeidzot, iepilda masu trauciņos (lai 3/4 no trauciņa ir aizpildītas) un apkaisa ar cukura - kanēļa maisījumu.
Foto: Alise Zommere
8. Izskatās labi.
Foto: Alise Zommere
9. Mmmmmafini!
10. Tad liekam iekšā cepeškrāsnī uz 25 - 30 minūtēm jebšu kamēr ir zeltaini brūni un, iespraužot kociņu, pie tā nelīp mīkla.
11. Atdzesējam un tie ir gatavi!
Foto: Alise Zommere
12. Ja sastāvdaļas ir, tad recepte patiešām ir vienkārša, ja visas sastāvdaļas nav, tad nedaudz grūtāk, bet ne neiespējami
13. p.s. Man kā ķirbju naidniekam garšoja ;D
14. Lai labi garšo arī jums!
Uz augšu