Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķirbju mafini

FOTO: Alise Zommere

Kolekcijas: Fotoreceptes
Lai gan esmu liels ķirbju nīdējs, pirmās ievietotās receptes portālā ir tieši saistītas ar tiem lielajiem, orandžajiem. Cik aizdomīgi.

Bet ķersimies klāt receptei, ja nu kādam ir sagribējies ķirbju mafinus.

Pati personīgi tos gatavoju kādam dzimšanas dienā, lai būtu kas jauns, interesants un varētu izmantot 'lieliskos' ķirbjus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 225 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 250 ml ķirbja biezeņa (ja var atrast veikalā, tad lieliski, ja nē, var taisīt pats: http://www.receptes.lv/receptes/kirbja-pure/)
  • 75 ml augu eļļas
  • 2 lielas olas
  • 1 tējk. ķirbju kūkas garšvielas (1/2 tējk. kanēļa + 1/4 samalta ingvera + 1/8 krustnagliņas un 1/8 muskatrieksta)
  • 250 g cukura
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Apkaisīšanai:
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ja ir gatavs ķirbju biezenis un garšvielas, tad recepte ir ļoti viegla. Ja nē (mans gadījums), tad sanāk noņemties.
  2. Sākumā var uzlikt sildīties krāsni uz 175°C un ielikt mafinu pannā papīra formiņas.
  3. Tā kā man mafinu pannas nebija (tagad gan ir), es improvizēju un aizņēmos no kaimiņiem krāsnij piemērotus nelielus trauciņus.
  4. Sāk ar to, ka visu (izņemot 1 tējk. kanēļa un 1 ēd. k. cukura) samaisa kopā.
    Sāk ar to, ka visu (izņemot 1 tējk. kanēļa un 1 ēd. k. cukur...

    FOTO: Alise Zommere

  5. Par garšvielām- ar tām var variēt. Pielikt ko vairāk vai mazāk. Man taisni tajā brīdī nebija ingvers tamdēļ es to nepieliku un nekāda vaina!
  6. Tad samaisa 1 tējkaroti kanēli ar 1 tējkaroti cukura citā trauciņā
  7. Visubeidzot, iepilda masu trauciņos (lai 3/4 no trauciņa ir aizpildītas) un apkaisa ar cukura - kanēļa maisījumu.
    Visubeidzot, iepilda masu trauciņos (lai 3/4 no trauciņa ir...

    FOTO: Alise Zommere

  8. Izskatās labi.
    Izskatās labi.

    FOTO: Alise Zommere

  9. Mmmmmafini!
  10. Tad liekam iekšā cepeškrāsnī uz 25 - 30 minūtēm jebšu kamēr ir zeltaini brūni un, iespraužot kociņu, pie tā nelīp mīkla.
  11. Atdzesējam un tie ir gatavi!
    Atdzesējam un tie ir gatavi!

    FOTO: Alise Zommere

  12. Ja sastāvdaļas ir, tad recepte patiešām ir vienkārša, ja visas sastāvdaļas nav, tad nedaudz grūtāk, bet ne neiespējami
  13. p.s. Man kā ķirbju naidniekam garšoja ;D
  14. Lai labi garšo arī jums!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas