Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Atceroties bērnību - cūku pupas ar kefīru

Atceroties bērnību - cūku pupas ar kefīru

FOTO: Publicitātes

Nesen staigājot pa Centrāltirgu, ieraudzīju cūku pupas jeb lauku pupas. Bērnībā ik pa laikam tās gatavojām laukos, un tāpēc nolēmu sagatavot tās te pat pilsētā.. kā vecajos labajos laikos! Cūku pupas vāru ar visu pāksti, savādāk, ja tās attīra, vairs jau nav tā prieka...
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūku pupu (cūku pupas sauc arī par lauku pupām)
  • 1-1.5 ēd. k. sāls
  • Rugušpiens vai labi trekns kefīrs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Cūku pupas nomazgā, un nedaudz pašķiro, ja uz pākstīm ir pārāk daudz melnumu, tad labāk neliek katlā. Parasti centrāltirgū var atrast skaistas cūku pupas, kuras kā reiz der vārīšanai ar visām pākstīm.
    Cūku pupas nomazgā, un nedaudz pašķiro, ja uz pākstīm ir pār...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pupas liek katlā, kurā pieliets ūdens un pievienots sāls - apmēram 1 - 1,5 ēdamkarote.
    Pupas liek katlā, kurā pieliets ūdens un pievienots sāls - a...

    FOTO: Publicitātes

  3. Pupas vāra līdz tās mainījušas krāsu, pāksts viegli taisās vaļā un pupas ir gatavas (iekšā mīkstas). Vāra apmēram 50 min.
    Pupas vāra līdz tās mainījušas krāsu, pāksts viegli taisās v...

    FOTO: Publicitātes

  4. Pasniedz ar rugušpienu vai kefīru.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar rugušpienu vai kefīru.

Labu apetīti!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas