Atceroties bērnību - cūku pupas ar kefīru

4 1
Nesen staigājot pa Centrāltirgu, ieraudzīju cūku pupas jeb lauku pupas. Bērnībā ik pa laikam tās gatavojām laukos, un tāpēc nolēmu sagatavot tās te pat pilsētā.. kā vecajos labajos laikos! Cūku pupas vāru ar visu pāksti, savādāk, ja tās attīra, vairs jau nav tā prieka...

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūku pupu (cūku pupas sauc arī par lauku pupām)
  • 1-1.5 ēd. k. sāls
  • Rugušpiens vai labi trekns kefīrs

Pagatavošana

50 min.
  1. Cūku pupas nomazgā, un nedaudz pašķiro, ja uz pākstīm ir pārāk daudz melnumu, tad labāk neliek katlā. Parasti centrāltirgū var atrast skaistas cūku pupas, kuras kā reiz der vārīšanai ar visām pākstīm.
    Cūku pupas nomazgā, un nedaudz pašķiro, ja uz pākstīm ir pār...
  2. Pupas liek katlā, kurā pieliets ūdens un pievienots sāls - apmēram 1 - 1,5 ēdamkarote.
    Pupas liek katlā, kurā pieliets ūdens un pievienots sāls - a...
  3. Pupas vāra līdz tās mainījušas krāsu, pāksts viegli taisās vaļā un pupas ir gatavas (iekšā mīkstas). Vāra apmēram 50 min.
    Pupas vāra līdz tās mainījušas krāsu, pāksts viegli taisās v...
  4. Pasniedz ar rugušpienu vai kefīru.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar rugušpienu vai kefīru.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

peka 2014. gada 9. augusts 14:55
pagājušogad saldētavā sassaldēju ar visām pākstīm, ziemassvētkos ēdām cūku pupas :)) garša nemainas, tik vajadzīga LIELA saldētava
Euriks 2012. gada 6. augusts 12:09
Super, kas var būt labāks par šo vasarā.
Ilze 2012. gada 2. augusts 16:47
Pupu laiks pavisam noteikti vēl nav beidzies. Ieej kaut lielākā maximā. Tur var iegādāties. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni