Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biskvīta kūka ar biezpiena krēmu

2011. gada 7. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus vienā bļodā dzeltenumus otrā.
2. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un samaisa. Pievieno arī caur sietiņu izsijātus miltus. Pierīvē mazliet citrona miziņas, piejauc vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.
3. Tad noliek šo bļodu malā un paņem otru ar olu baltumiem. Pieber tiem šķipsniņu sāls un cukuru. Ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrākās putās.
4. Tad abu bļodu saturus sajauc kopā un gatavo mīklu liek cepeškrāsnī.
5. Cep apmēram 20 min., kamēr cepas biskvīts, sagatavo mīklu nākamajai kārtai. Pavisam vajadzēs 2 kārtas.
6. Kad biskvīti ir atdzisuši, uzmanīgi nogriež liekos biezumus (biskvītiem jābūt diezgan plakaniem).
7. Krēmam - sajauc saldo krējumu ar biezpienu, pieber cukuru un puto, līdz vienmērīgam krēmam, uzmanās, lai nesaiet sviestā.
8. Pagatavaoto masu smērē biezā kārtā starp biskvītiem. Dekorē ar pūdercukuru un svaigām ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu