Sākums > Receptes > Zupas

Gurķu zupa ar kūpinātu lasi

2011. gada 26. aprīlis
Foto: Betija
Ta kā ir parādījušies, jaunie gurķi un tepat no LV, gribējās, ko tādu.
Pagatavošana
20 min
1. Gurķus nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež daiviņās.
Foto: Betija
2. Notīra sīpolus un sīki sakapā. 1 ēd. k. Omega-3 –eļļas uzkarsē pannā un tajā dažas minūtes apcep sīpolus un gurķus. Pēc tam pielejiet 700 ml dārzeņu buljonu un sautējiet (8-10 min.).
3. Saldo krējumu uzputo stingrās putās.
4. Lasi sagriež plānās šķēlītēs.
5. Nomazgā dilles un smalki sakapā. Dažus zariņus atstājiet dekorēšanai.
6. Gurķu zupu sablenderē blenderī, un pievieno sakapātas dilles. Pikantākai garšai var pievienot piparus un zaļumu garšvielu.
7. Gurķu zupu pasniedz šķīvjos, vidū ievieto nedaudz krējuma, virsu uzliekot laša šķēlītes, un dekorē ar dillēm.
8. Labu apetīti!
Uz augšu