1. Gurķus nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež daiviņās.

Foto: Betija
2. Notīra sīpolus un sīki sakapā. 1 ēd. k. Omega-3 –eļļas uzkarsē pannā un tajā dažas minūtes apcep sīpolus un gurķus. Pēc tam pielejiet 700 ml dārzeņu buljonu un sautējiet (8-10 min.).
3. Saldo krējumu uzputo stingrās putās.
4. Lasi sagriež plānās šķēlītēs.
5. Nomazgā dilles un smalki sakapā. Dažus zariņus atstājiet dekorēšanai.
6. Gurķu zupu sablenderē blenderī, un pievieno sakapātas dilles. Pikantākai garšai var pievienot piparus un zaļumu garšvielu.
7. Gurķu zupu pasniedz šķīvjos, vidū ievieto nedaudz krējuma, virsu uzliekot laša šķēlītes, un dekorē ar dillēm.