Sākums > Receptes > Zupas

Īstenā soļanka ar kartupeļiem

2011. gada 16. aprīlis
Foto: Zaika
Īstena soļānka - ar nierīti, liellopa gaļu, gurķīšiem :) Lai labi garšo!
Pagatavošana
140 min
1. Novāra nieres ar liellopa gaļu + kauliem, nokrejo putas, izņem gaļu un nieres, sagriež kubiņos, izņem kaulus, sagriezto gaļu un nieres liek atpakaļ buljonā.
2. Pievieno piparus, lauru lapu, vāra visu apm. stundu.
3. Tikmēr nomizo, sagriež sīpolus, sālītos gurķus (smalki), kā arī krūtiņu un liek to visu uz pannas cepināties (ja leduskapja krājumos ir cīsiņi vai speķītis, pievieno arī tos).
4. Pannā pievieno 3 pilnas ēd. k. ar tomātu pastu. Rūpīgi samaisa.
5. Tikmēr pievieno katlā sagrieztus kartupeļus, vāra, kamēr kartupeļi gatavi (ne pārāk mīksti, lai nejūk ārā), tad pievieno visu, kas sanācis pannā.
6. Visu apmaisa, un principā gatavs- iesaku noņemt provi- vai netrūkst sāls (parasti pietiek sāls no gurķīšiem, bet tas kā kuro reizi), kā arī vēl iepsējams pieregulēt zupiņas šķidrumu, ja šķiet par biezu, var pieliet vārītu ūdeni.
7. Gatavs! Liekam traukā, piemet pāris olīves, citrona šķēlīti, var dekorēt ar zaļumiem. Ēdot pēc vēlēsanās var pievienot karoti krējuma.
8. Labu apetīti!
Uz augšu