Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Īstenā soļanka ar kartupeļiem

Īstenā soļanka ar kartupeļiem

FOTO: Zaika

Īstena soļānka - ar nierīti, liellopa gaļu, gurķīšiem :) Lai labi garšo!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 - 2 cūkas nieres
  • 200 g liellopa gaļas ar kauliņu
  • 200 g žāvētas krūtiņas
  • 2 - 3 sīpoli
  • Tomātu pasta (piem. Spilva)
  • 2 - 3 sālīti gurķīši
  • 3 - 4 kartupeļi
  • Melnās olīvas
  • Citrons
  • Pipari melnie veselie
  • Lauru lapa
  • Zaļumi
  • Krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Novāra nieres ar liellopa gaļu + kauliem, nokrejo putas, izņem gaļu un nieres, sagriež kubiņos, izņem kaulus, sagriezto gaļu un nieres liek atpakaļ buljonā.
  2. Pievieno piparus, lauru lapu, vāra visu apm. stundu.
  3. Tikmēr nomizo, sagriež sīpolus, sālītos gurķus (smalki), kā arī krūtiņu un liek to visu uz pannas cepināties (ja leduskapja krājumos ir cīsiņi vai speķītis, pievieno arī tos).
  4. Pannā pievieno 3 pilnas ēd. k. ar tomātu pastu. Rūpīgi samaisa.
  5. Tikmēr pievieno katlā sagrieztus kartupeļus, vāra, kamēr kartupeļi gatavi (ne pārāk mīksti, lai nejūk ārā), tad pievieno visu, kas sanācis pannā.
  6. Visu apmaisa, un principā gatavs- iesaku noņemt provi- vai netrūkst sāls (parasti pietiek sāls no gurķīšiem, bet tas kā kuro reizi), kā arī vēl iepsējams pieregulēt zupiņas šķidrumu, ja šķiet par biezu, var pieliet vārītu ūdeni.
  7. Gatavs! Liekam traukā, piemet pāris olīves, citrona šķēlīti, var dekorēt ar zaļumiem. Ēdot pēc vēlēsanās var pievienot karoti krējuma.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas