Šī kūka ir no ideāla salikuma - banāniem un šokolādes!:)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Kūkas biskvītam:
200gcukura
200gmīksta sviesta
6olas
100gizkausētas rūgtas šokolādes
300ggabaliņos sagrieztu banānu
200gkokosriekstu skaidiņu (jāapgrauzdē pannā bez taukvielām)
3ēd. k.citrona sulas
2ēd. k.ruma
1tējk.kanēļa
125gmiltu
1tējk.cepamā pulvera
Pildījumam un rotāšanai:
100gaveņu ievārījuma
Vārītais krēms - apkārt kūkai un pa vidu
3olas
5ēd. k.miltu
100gsviesta
40gcukura
1/2lpiena
Vaniļas cukurs
Citrona miziņa
Virsas dekorēšanai:
Mandeļu skaidiņas (apgrauzdētas ar cukuru)
Ar krēmu un dekorēšanas sastāvdaļām var brīvi variēt
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Sakarsē cepeškrāsni. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu. Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo. Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu, rumu un kanēli. Miltus samaisa ar cepampulveri, uzsijā virsū un iejauc mīklā.
FOTO: Katrīna
Pilda masu veidnē un cep 170 C temperatūrā.
FOTO: Katrīna
Taisa vārīto krēmu. Iesit olas, cukuru un tās kārtīgi saputo. Tad liek uz plīts katliņā un karsējot maisa, lej klāt pienu un pieber vaniļu un karsē. Nepārtraukti maisa, līdz krēms paliek biezs. Nedaudz krēmu atdzesē un ieputo mīkstu sviestu. Pieliek citrona miziņu.
Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restītēm un atdzesē.
Pēc tam uzliek uz tortes paliktņa, pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu, un abas puses saliek kopā. Kūkas virsu un malas apziež ar atlikušo vārīto krēmu, pārkaisa ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.