Sākums > Receptes > Uzkodas

Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

2011. gada 28. marts
Foto: Agita Jaunbērziņa
Pagatavošana
45 min
1. Dienu iepriekš iemērktus zirņus vāra 3 ūdeņos, pirmajam ūdenim pievieno 1/2 tējk. sodas, kad uzvārās nokāš, tā atkārto vēlreiz, trešo reizi vāra līdz mīksti. Šī procedūra vienmēr ir nepieciešama vārot jebkurus zirņus, lai izbēgtu no meteorisma (vēdera pūšanās). Aplej maizi ar pienu.
Foto: Agita Jaunbērziņa
2. Samaļ gaļas mašīnā zirņus, sīpolus, ķiplokus un maizi.
Foto: Agita Jaunbērziņa
3. Pievieno olas, miltus, sadrupinātu buljona kubiņu, atlikušo pienu, paprikas pulveri, gaļas garšvielu un sāli. Kārtīgi samaisa, liek ar karoti uz sakarsētas pannas.
Foto: Agita Jaunbērziņa
4. Cep uz vidējas uguns zeltaini brūnas un pasniedz siltas ar kādu mērcīti. Ļoti labi der sīpolu, šķinķa, krējuma mērces.
Foto: Agita Jaunbērziņa
5. Man šoreiz ir siera mērce - Limbažu kausētais siers samaisīts ar krējumu (1:3).
6. Ja nāk ciemiņi un mēs gribam viņus pacienāt ar kautko īpašu, arī veģetāru, tad pie iepriekšminētās kotlešu masas pievieno tomātu biezeni, rīvmaizi, čilli un veido mazas bumbiņas vai stienīšus.
Foto: Agita Jaunbērziņa
7. Apviļājam sezama sēkliņās un izcepam.
Foto: Agita Jaunbērziņa
8. Var pasniegt gan siltas, gan aukstas ar dažādām mērcītēm,
Foto: Agita Jaunbērziņa
9. jeb izveidot uzkodiņas saspraužot kopā ar maziem gurķīšiem, tomātiņiem, siera, desas,
10. šķinķa gabaliņiem, olīvām u.c.
Foto: Agita Jaunbērziņa
Uz augšu