Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

FOTO: Agita Jaunbērziņa

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ikdienas variants
  • Dzeltenie(šķeltie) zirņi - 250g(vārīti - 500g)
  • Olas - 2 gb
  • Balmaize(graudu) - 2 šķēles
  • Sīpoli( nelieli) - 2 gb
  • Milti - 3 ēdk
  • Ķiploki - 3 zobiņi
  • Piens - 100 ml
  • Buljona kubiņš - 1 gb
  • Paprikas pulveris - 1/2 tējk
  • Sāls - 1šķipsna
  • Svētku variants
  • Viss augstāk minētais
  • + tomātu biezenis - 2 ēdk
  • + rīvmaize (klijas) - 2 ēdk
  • + čilli puveris(cita asa garšviela) - 1šķipsna
  • + sezama sēkliņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Dienu iepriekš iemērktus zirņus vāra 3 ūdeņos, pirmajam ūdenim pievieno 1/2 tējk. sodas, kad uzvārās nokāš, tā atkārto vēlreiz, trešo reizi vāra līdz mīksti. Šī procedūra vienmēr ir nepieciešama vārot jebkurus zirņus, lai izbēgtu no meteorisma (vēdera pūšanās). Aplej maizi ar pienu.
    Dienu iepriekš iemērktus zirņus vāra 3 ūdeņos, pirmajam ūden...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  2. Samaļ gaļas mašīnā zirņus, sīpolus, ķiplokus un maizi.
    Samaļ gaļas mašīnā zirņus, sīpolus, ķiplokus un maizi.

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  3. Pievieno olas, miltus, sadrupinātu buljona kubiņu, atlikušo pienu, paprikas pulveri, gaļas garšvielu un sāli. Kārtīgi samaisa, liek ar karoti uz sakarsētas pannas.
    Pievieno olas, miltus, sadrupinātu  buljona kubiņu, atlikušo...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  4. Cep uz vidējas uguns zeltaini brūnas un pasniedz siltas ar kādu mērcīti. Ļoti labi der sīpolu, šķinķa, krējuma mērces.
    Cep uz vidējas uguns zeltaini brūnas un pasniedz siltas ar k...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  5. Man šoreiz ir siera mērce - Limbažu kausētais siers samaisīts ar krējumu (1:3).
  6. Ja nāk ciemiņi un mēs gribam viņus pacienāt ar kautko īpašu, arī veģetāru, tad pie iepriekšminētās kotlešu masas pievieno tomātu biezeni, rīvmaizi, čilli un veido mazas bumbiņas vai stienīšus.
    Ja nāk ciemiņi un mēs gribam viņus pacienāt ar kautko īpašu,...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  7. Apviļājam sezama sēkliņās un izcepam.
    Apviļājam sezama sēkliņās un izcepam.

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  8. Var pasniegt gan siltas, gan aukstas ar dažādām mērcītēm,
    Var pasniegt gan siltas, gan aukstas ar dažādām mērcītēm,

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  9. jeb izveidot uzkodiņas saspraužot kopā ar maziem gurķīšiem, tomātiņiem, siera, desas,
  10. šķinķa gabaliņiem, olīvām u.c.
    šķinķa gabaliņiem, olīvām u.c.

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas