Sākums > Receptes > Salāti

Zaļais vitamīns

2011. gada 26. marts
Foto: Zaika
Pagatavošana
40 min
1. Nomizo kartupeļus, sagriež smalkās šķēlēs, kopā ar pārējiem dārzeņiem liek sautējamā traukā un sautē 25-30 min.
2. Gatavojam mērci- pannā lejam olīvu eļļu, saberam smalki sakapāto papriku, nepārtraukti maisot uz nelielas uguns cepam, kamēr tā iegūst gaišāku krāsu un pēc garšas paliek mīkstāka, uzberam miltus, visu vēlreiz vienmērīgi apmaisam un tad ielejam pienu, visu maisam, lai neveidojas kunkuļi, bet mērcīte sabiezē. Tad pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daiviņu, sasmalcinātus lociņus, apmaisam un uzreiz ņemam no uguns nost. (ķiploks saglabās savas vērtīgās īpašības, kas diabētiķiem īpaši svarīgas : ķiploks pazemina cukura līmeni asinīs. Tas ir arī bagāts ar kāliju, cinku, sēru un mangānu)
3. Šķīvī liekam tvaicētos dārzeņus, pārlejam ar mērci un bagātīgi garnējam ar zaļumiem.
Uz augšu