1. Vārītās sēnes notecina un sagriež gabaliņos. Var izmantot sālītās sēnes, tikai tās ir jānomērcē pāris stundas pienā vai ūdenī. Vēl, ja labāk garšo, var izmantot arī ceptas sēnes. Manā gadījumā ir parastās lapiņu sēnes, kuras rudenī novārītas, sagrieztas un sasaldētas, tagad atkausētas.

Foto: Agita Jaunbērziņa
2. Sīpolu sasmalcina un sacep.
4. Visas satāvdaļas liek bļodā un kārtīgi samaisa, ja gribas asākus krējuma vietā var likt majonēzi, ja liesākus - pienu. Sanāk pabieza pankūkveidīga mīkla.
5. Cep vidējā karstumā, procesa laikā var uz brīdi uzlikt vāku, lai kārtīgi izkarsējas. No šīs porcijas sanāk 12 plācenīši.

Foto: Agita Jaunbērziņa
6. Ēd siltus ar dažādām piedevām kas garšo, man šoreiz ir rīsi ar kariju un krējuma - zaļumu mērcīte.