1. Nomazgātu baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un mīkstuma daļu ar nazi iegraiza, nepārgriežot baklažāna mizu.

Foto: Kristīne Dēliņa
2. Baklažānu liek uz ieeļļotas cepampannas, apkaisa ar sāli un apslaka ar olīveļļu. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos.
3. Pēc 5-7 minūšu cepšanas, baklažānus apgriež otrādi un cep vēl tik pat ilgu laiku.

Foto: Kristīne Dēliņa
4. Pildījums: kamēr cepas baklažāns, sagatavo pildījumu. Smalki sakapā sīpolu, tomātus un svaigās bazilika lapas. Visu samaisa kopā, pievienojot mazliet sāli un Persilādi.

Foto: Kristīne Dēliņa
5. Apcepto baklažānu izņem no cepeškrāsns.

Foto: Kristīne Dēliņa
6. Uz tā liek sagatavoto pildījumu,.

Foto: Kristīne Dēliņa
7. Virsū kārto siera šķēles un uzberot vēl mazliet Persilādes.

Foto: Kristīne Dēliņa
8. Liek baklažānus atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 200 grādos apmēram 10-15 minūtes līdz siers izkusis un baklažāns palicis mīksts.

Foto: Kristīne Dēliņa
9. Uz šķīvja kārto baklažānu, Mozarella siera šķēles, uz kurām mazliet uzber sāli. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
Uzber garšvielas pēc gaumes.
Labu apetīti!

Foto: Kristīne Dēliņa