Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Sēņu sviests

Foto: Ieva Vītoliņa
Pagatavošana
35 min
1. Izkausē 50 g sviesta pannā un maigi apcep sīpolu līdz mīksts.
2. Pievieno ķiploku un timiānu un pacep vēl minūti.
3. Pievieno sēnes, apmaisa sviestā un cep uz augstas uguns (maisot lai nepiedeg) 5-8 min., kamēr mīkstas.
4. Pielej brendiju, citrona sulu un cep vēl kādas 2-3 min. kamēr viss šķidrums iztvaikojis.
5. Nogriež uguni, pievieno garšvielas un ļauj atdzist. Kad atdzisis, izvelk timiāna zariņus, iejauc atlikušajā sviestā un sadala starp trauciņiem.
6. Servē ar timiāna zariņu pa virsu un grauzdiņiem un salātlapām :)

Lai labi garšo!
Foto: Ieva Vītoliņa
Uz augšu