Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas šašliks majonēzē ar sinepēm

Cūkgaļas šašliks majonēzē ar sinepēm

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Grila ēdienu
Sašliks sanāk burvīgs - majonēze tam dod maigumu, bet sinepes pikantumiņu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 400 ml majonēzes
  • 4-5 ēd. k. sinepju ar sinepju graudiem
  • 3 sīpoli
  • Garšvielas šašlikam
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

800 min.
  1. Cūkgaļu sagriež tik lielos kubiciņos cik lielus vēlas šašlika gabaliņus.
  2. Cūkgaļas gabaliņiem pievieno majonēzi, un Santa Maria garšvielas šašlikam, sinepes, kā arī gredzenos sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisa.
  3. To visu noliek ledusskapī nostāvēties, vēlams uz nakti. Bet šašlika marinēšana ir tikai puse no padarītā darba. Lielākais darbs, no kura atkarīgs iznākums - grilēšana.
  4. Sašliku cep izmantojot grilam paredzētās ogles. Kad ogles jau sakarsušas, tad pievieno tām bērza vai vai alkšņa malkas skaliņus, vai zariņus ar visām lapām.
  5. Šašlika cepšanai man parasti aiziet apmēram 2 stundas, jo to nevis ātri apcepu no visām pusēm , bet gan kūpinu bērza malkas, vai alkšņa malkas dūmos.
  6. Ik pa brīdim šašlika iesmus apgriežot, un šašliku uz iesmiem apsmērēju ik pa brīdim ar augu eļļu (tad tie sanāk zeltaini brūni). Nedaudz pacietības grilēšanas laikā, un iznākums- vienreizēji garšīgs šašliks, ļoti aromātisks (pateicoties bērza vai alkšņa zariņiem).

    Labu apetīti!
    Ik pa brīdim šašlika iesmus apgriežot, un šašliku uz iesmiem...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA