Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Klasiskie ūdens klinģeri

2011. gada 14. marts
Foto: Linda Saule
Pagatavošana
180 min
1. Sagatavo visas sastāvdaļas.
Foto: Linda Saule
2. Saliek visu bļodā un mīca, kamēr mīkla ir viendabīga un nelīp.
3. Sadala mīklu vienādos gabaliņos un izveido klinģerīšus. Atstāj uzrūgt.
Foto: Linda Saule
4. Uzvāra katlā ūdeni ar nelielu daudzumu sāls. Tur liek iekšā klinģerus un apvāra verdošā ūdenī.
Foto: Linda Saule
5. Tad liek uz plāts, apsmērē ar olu un apbārsta ar ķimenēm. Ja grib, var arī ķimenes mīcīt iekšā mīklā.
Foto: Linda Saule
6. Cep 10-15 min. vidējā temperatūrā. Garšīgi ēst ar sviestu.

Lai labi garšo!
Foto: Linda Saule
Uz augšu