Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļas sautējums [fotorecepte

2011. gada 10. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
150 min
1. nomazgājam fileju un sagriežam to palielos gabalos;
Foto: TeddyWife
2. apkaisam tur pat uz dēlīša sagriezto fileju ar sāli un pipariem;
Foto: TeddyWife
3. tālāk mums pavisam nedaudz jāapcep šos gabaliņus. to var darīt gan uzreiz katlā kur sautēsiet gaļu ar dārzeņiem vai arī pannā. es izvēlējos to darīt pannā. uzkarsējam eļlu un liekam apcepties gabaliņus;
Foto: TeddyWife
4. pa to laiku varam sagriezt sīpolus, burkānus un ķiplokus. un neaizmirstam, ka gaļu vajag tikai nedaudz apbrūnināt, tās vidus noteikti vēl būs rozā;
Foto: TeddyWife
5. kad gabaliņi ir apbrūninājušies, izņemam tos no pannas, liekam tos uz atsevišķa šķīvja vai arī uzreiz katlā, kur to sautēsim. bet tajā pašā pannā, kur apcepām gaļu liekam iekšā sīpolus ar burkāniem;
Foto: TeddyWife
6. mēģinam notīrīt pa to laiku arī kartupeļus ātri ;)
Foto: TeddyWife
7. kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini brūni, liekam iekšā mazos gabaliņos sagrieztus ķiplokus un pavisam nedaudz tos apcepjam;
Foto: TeddyWife
8. tagad laiks visu likt katlā! gaļu, sīpolus, burkānus, ķiplokus liekam vienā katlā, pa virsu varam ielikt pāris lauru lapas, pāris piparu graudiņus;
Foto: TeddyWife
9. kā arī liekam iekšā tomātus no bundžas, kurus pirms tam esam sagriezuši smalkāk. var pievienot arī pāris ēdamkarotes tomātu mērces papildus;
Foto: TeddyWife
10. beram iekšā arī kartupelus, kurus esam pārgriezuši četrās daļās;
Foto: TeddyWife
11. laiks pievienot arī vīnu. atdzīšos - pirmo reizi taisu ēdienu, kur izmanto alkoholu :) katlā ielejam apmēram 1 glāzi sausā sarkanā vīņa;
Foto: TeddyWife
12. pievienojam ūdeni, tā lai kartupeļi un gaļa būtu gandrīz pārklājušies. ūdens vietā droši var izmantot arī kādu buljonu, kas iepriekš sagatavots;
Foto: TeddyWife
13. un tagad to visu sautējam vismaz 2h vai pat ilgāk, atkarīgs no tā, kā kartupeļi turēs savu formu. neaizmirstam, protams, to visu ik pa laikam apmaisīt, pievienot papildus sāli un citas garšvielas, ja nepieciešams;
Foto: TeddyWife
14. galvenais šajā ēdienā laikam ir tas, lai gaļa būtu mīksta, tā, lai tā viegli dalītos. ja pēc 2h sautēšanas ūdens katlā tomēr ir daudz, var pievienot 1 ēdamkaroti miltu vai cieti, lai mērci padarītu tumīgāka. es gan neko neliku klāt pēc sautēšanas, jo mazākie kartupeļi bija nedaudz izjukuši un biezums bija labs.
Foto: TeddyWife
Uz augšu