Austrumu vistiņa saldskābajā mērcē

5 1
Viss sākās ar apmeklējumu Gan bei.. kraukšķīgais medus cālis- mmmmm. ilgi meklējos šo recepti, neatradu, mēģināju pati ko līdzīgu, nesanāca, uzmācīgā receptes meklējumu vēlme piemirsās.. pagāja gads, nejauši atradu recepti youtube, pamēģināju un beidzot sanāca- mājas variants!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4-5 vistas filejas
  • 4 ēd. k. Sojas mērces
  • 5 sīpoli,
  • 2 ēd. k. medus
  • Tomātu mērce (klasiskā vai saldā)
  • 3 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 0.5 l eļļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež vistas fileju šaurās strēmelītēs, liek bļodā, uzlej sojas mērci, apmaisam, 5 min. ļauj vistiņai savilkties sojas mērcīti, tad uzkaisa kartupeļu cieti un ar roku rūpīgi visu apmaisa, lai katrs gabaliņš vienmērīgi aplipis.

    Tikmēr mizojam sīpolus, grieža diezgan rupjos gabalos.
    Sagriež vistas fileju šaurās strēmelītēs, liek bļodā, uzlej...
  2. Vok pannā (ekonomiskāk) vai dziļākā parastā pannā lejam eļļu, uzkarsē un uzmanīgi liekam iekšā vārīties vistas gabaliņus. Kolīdz gabaliņš apvārās kraukšķīgs un zeltaini brūns, ar putu karotes palīdzību krejo ārā (neļaujam pārvārīties melniem)
    Vok pannā (ekonomiskāk) vai dziļākā parastā pannā lejam eļļu...
  3. Gatavos gabaliņus liek uz šķīvja, kurā ieklāts virtuves dvielis (stingra papīra salvete)- lai eļļa notek un sasūcas salvetē. Vistiņu cep vairākos piegājienos- nevajag visu likt pannā vienlaicīgi, jo tādā gadījumā gabaliņi salips kopā.
    Gatavos gabaliņus liek uz šķīvja, kurā ieklāts virtuves dvie...
  4. Kolīdz viss izcepts un liekā eļļa notecējusi salvetēs, nolej no pannas lieko eļļu, atstājot pavisam nedaudz (apm. 2 ēd. k.), liek sīpolus un ik pa laikam apmaisot nedaudz pacep (lai sīpoliņi paliek caurspīdīgi, bet ne brūni).
    Kolīdz viss izcepts un liekā eļļa notecējusi salvetēs, nolej...
  5. Tad pievieno medu un tomātu mērci, apmaisa, lai viss viendabīgi sajaucas.
    Tad pievieno medu un tomātu mērci, apmaisa, lai viss viendab...
  6. Pieberam sezama sēkliņas, kā arī, ja ir vēlēšanās, nedaudz sāli vai pipariņu.
    Pieberam sezama sēkliņas, kā arī, ja ir vēlēšanās, nedaudz s...
  7. Tad ber klāt izceptos vistas gabaliņus, pacep visu 5 min., un gardums gatavs! Ēd kopā ar rīsiem un svaigiem dārzeņiem. Dārzeņus var izmantot kā garnīru (dekorējumu).

    Labu apetīti!
    Tad ber klāt izceptos vistas gabaliņus, pacep visu 5 min., u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

/ 2016. gada 10. augusts 12:47
Ļoti garšīgi! Droši var mēģināt. :)
Anna Lepe 2016. gada 20. marts 13:03
super ņam ņam
Evelīna 2016. gada 14. februāris 18:49
Pievienojot klāt ķīniešu mērci ir vēl labāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni