Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi

Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi
Foto: Depositphotos.com
Nepievienojot šķiņki gatavošanas beigās, zupu labprāt bauda arī veģetārieši :)

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g šķeltu zirņu, izmērceti pa nakti
  • 300 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 300 g žāvēta šķiņķa
  • 2 sīpoli, rupji sagriezti
  • 1 selerija, rupji sagriezta
  • 2 burkāni, rupji sagriezti
  • 2 lauru lapas
  • Zaļumi servēšanai

Pagatavošana

210 min.
  1. 2 l ūdens pievienos visas sastāvdaļas, izņemot šķiņķi un zaļos zirnīšus.
  2. Vāra uz mazas uguns 1.5-2.5 stundas, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas, visu laiku papildinot ūdeni.
  3. Kad visas sastāvdaļas ir mīkstas, jāizvelk lauru lapas un jāpievieno zaļie zirnīši. Vāra uz mazas uguns 3 minūtes un tad sablenderē.
  4. Īsi pirms pasniegšanas kūpināto šķiņķi sagriež šķēlēs un strauji apcep no abām pusēm, lai iegūtu skaistu toni + kraukšķīgumu.
  5. Kad viss gatavs, servējot, zupai pievieno šķiņķa šķēles un kādu zaļumu
    Zupa ir sasaldējama, ja vēlas uzglabāt ilgstošāk.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Irēna 2018. gada 7. februāris 09:04
Vārīšana 1.5-2.5 stundas, kaut kā par ilgu.
Agra 2015. gada 11. oktobris 07:38
Saltajai svetdienai......

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi