-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi
Nepievienojot šķiņki gatavošanas beigās, zupu labprāt bauda arī veģetārieši :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
200 g šķeltu zirņu, izmērceti pa nakti
-
300 g saldētu zaļo zirnīšu
-
300 g žāvēta šķiņķa
-
2 sīpoli, rupji sagriezti
-
1 selerija, rupji sagriezta
-
2 burkāni, rupji sagriezti
-
2 lauru lapas
-
Zaļumi servēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
210 min.
-
2 l ūdens pievienos visas sastāvdaļas, izņemot šķiņķi un zaļos zirnīšus.
-
Vāra uz mazas uguns 1.5-2.5 stundas, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas, visu laiku papildinot ūdeni.
-
Kad visas sastāvdaļas ir mīkstas, jāizvelk lauru lapas un jāpievieno zaļie zirnīši. Vāra uz mazas uguns 3 minūtes un tad sablenderē.
-
Īsi pirms pasniegšanas kūpināto šķiņķi sagriež šķēlēs un strauji apcep no abām pusēm, lai iegūtu skaistu toni + kraukšķīgumu.
-
Kad viss gatavs, servējot, zupai pievieno šķiņķa šķēles un kādu zaļumu
Zupa ir sasaldējama, ja vēlas uzglabāt ilgstošāk.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs