Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi

Šķelto un zaļo zirnīšu krēmzupa ar šķiņķi

FOTO: Depositphotos.com

Nepievienojot šķiņki gatavošanas beigās, zupu labprāt bauda arī veģetārieši :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 200 g šķeltu zirņu, izmērceti pa nakti
  • 300 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 300 g žāvēta šķiņķa
  • 2 sīpoli, rupji sagriezti
  • 1 selerija, rupji sagriezta
  • 2 burkāni, rupji sagriezti
  • 2 lauru lapas
  • Zaļumi servēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

210 min.
  1. 2 l ūdens pievienos visas sastāvdaļas, izņemot šķiņķi un zaļos zirnīšus.
  2. Vāra uz mazas uguns 1.5-2.5 stundas, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas, visu laiku papildinot ūdeni.
  3. Kad visas sastāvdaļas ir mīkstas, jāizvelk lauru lapas un jāpievieno zaļie zirnīši. Vāra uz mazas uguns 3 minūtes un tad sablenderē.
  4. Īsi pirms pasniegšanas kūpināto šķiņķi sagriež šķēlēs un strauji apcep no abām pusēm, lai iegūtu skaistu toni + kraukšķīgumu.
  5. Kad viss gatavs, servējot, zupai pievieno šķiņķa šķēles un kādu zaļumu
    Zupa ir sasaldējama, ja vēlas uzglabāt ilgstošāk.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas