Zaļumi: (salāti, dilles, pētersīļi, lociņi, krešu salātiņi- vai pesto)
Vieglā (light) majonēze vai 15%
Krējums
Svaigais siers
Ķiploks
Garnējumam:
Atdzesētas garneles (vai svaiga mazsālīta laša/ foreles gabaliņi)
Tomāts
Gurķi
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
15 min.
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Pārējo avokādo mīkstumiņu neaiztiek.
Šķīvī ieklāj salātu lapu (vai Ķīnas kāposta lapu) liek virsū avokādo pusīti. Piepilda to ar izvēlēto mērcīti:
Vieglo majonēzi sablenderē ar ķiploka daiviņu un zaļumiem, vai zaļumu vietā pustējk. pesto.
Lieso krējumu sablenderē ar svaigo sieru (piem. Kārums) 1:1, līdz iegūst dipi mērces konsistenci, arī klāt var pievienot iepriekšminēto (zaļumus, ķiplokus..) var izmantot netreknu gatavo mērci, piem. ķiploku mērci vai tūkstošsalu mērci.
Šo mērcīti pildam avokādo (kauliņa vietā). Rotājam ar garnelēm (var iemaisīt arī mērcītē, lai bagātīgāka garša) / vai ar laša gabaliņu, zaļumiem.
Uz šķīvja izvietojam sagrieztus tomātus, gurķus, lociņus, var pievienot Mocarellas sieru un visu pārkaisīt ar iemīļotākajām garšvielām.