Maltā gaļa ir iecienīts produkts, kuru visdažādākajos veidos izmanto saimnieces un saimnieki, lai pagatavotu virkni dažādu ēdienu - tiek ceptas tik ļoti iemīļotās kotletes, to pilda pankūkās, veļ bumbiņās un peldina gardās mērcēs vai vāra frikadeļu zupu. Protams, nevar aizmirst arī par sacepumiem. Bet steigā bieži veikalos pērkam jau samaltu gaļu, un te brīnums - maltā gaļa un maltās gaļas masa. Skaidrojam, ar ko tās atšķiras un ko labāk izvēlēties.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākajai eksperte norāda, ka Eiropas Savienībā ir skaidri definēts, ko drīkst saukt par malto gaļu, t. i., kuram gaļas produkcijas veidam uz marķējuma drīkst likt nosaukumu “maltā gaļa” un kādai papildu informācijai obligāti jābūt uz etiķetes, ja izmanto minēto nosaukumu.

"“Maltā gaļa” ir atkaulota gaļa, kas ir samalta un satur mazāk nekā 1 % ...