Sīpolklopsis

2011. gada 25. februāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo gaļu - nomazgā to, nogriež visu lieko.
Foto: TeddyWife
2. Sagriež gaļu šķēlītēs.
Foto: TeddyWife
3. Izklapē gaļas šķēlītes.
Foto: TeddyWife
4. Gatavo piedevu klopsim - nomizo kartupeļus un liek vārīties.
Foto: TeddyWife
5. Kad kartupeļi uzlikti uz plīts, var ķerties klāt tālākai gaļas gatavošanai. Atsevišķā šķīvī ieber nedaudz miltus, tā lai varētu apvīļāt izklapēto gaļu. Savukārt, gaļas šķēlītes apkaisa ar sāli, pipariem no abām pusēm.
Foto: TeddyWife
6. Sakarsē pannu! Es izmantoju sviestu + pavisam nedaudz eļļas. Liek pannā apcepties izvīļātās un izklapētās gaļas šķēlītes.
Foto: TeddyWife
7. Gaļa apcepas diez gan ātri (3-5min), tāpēc nedrīkst aizmirst to apgriezt.
Foto: TeddyWife
8. Kamēr gaļa cepjas, nomizo sīpolus un sagriež tos ripiņās vai citā veidā - kā sirds kāro!
Foto: TeddyWife
9. Kad gaļa gatava, var sākt gatavot mērci. Kartupeļi arī gandrīz gatavi.
10. Sagrieztos sīpolus liek pannā iekšā - tajā pašā, kur cepām gaļu.
Foto: TeddyWife
11. kārtīgi apcepjam tos;
Foto: TeddyWife
12. Kad sīpoli gatavi, liek klāt gaļu, iemaisa to sīpolos.
Foto: TeddyWife
13. Pacep gaļu kopā ar sīpoliem kādas 5 minūtes. Tad var likt klāt skābo krējumu. Krējuma daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu vai šķidru mērci vēlaties. Es parasti izmantoju līdz 400-500 g krējuma.
14. Pēc tam, kad ir pielikts krējums, var pievienot arī vēl garšvielas - sāli, piparus, arī zaļumus. visu samaisa, pasautē vēl 10-15min, ik pa laikam apmaisot visu. Pa to laiku nokāš kartupeļus un uzklāt galdu.
Foto: TeddyWife
15. Labu apetīti!
Uz augšu