Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Karamelizēts ananass ar laimu un sīrupu

Karamelizēts ananass ar laimu un sīrupu

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 ananass
  • 5 tējk. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 1 tējk. sviesta
  • 1 laims
  • Pasniegšanai:
  • Vaniļas saldējums
  • Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Ananasu nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdi. Augļa mīkstumu sagriež šķēlēs.
  2. No laima ar smalku rīvīti norīvē mizu un izspiež sulu.
  3. Sakarsē lēzenu katliņu un ielej tajā sīrupu, uzkarsē. Pievieno sviestu, ļauj izkust. Tad ieliek katliņā ananasa šķēles, laima sulu un sarīvēto miziņu.
  4. 2-3 minūtes ļauj, lai ananasa šķēles no apakšas pārvelkas ar karameles kārtiņu, tad apgriež šķēles un 2-3 minūtes ļauj, lai karamalizējas otra puse.
  5. Karstos ananasa gabalus, kas apvilkušies ar karameli, pasniedz virs vaniļas saldējuma un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas