1. Gaļu nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un izklapē (kā karbonādes taisot).
2. Sagatavo pildijumu - sagriež strēmelītēs žāvēto gaļu. Oriģinālā variantā rullīšos liek nedaudz žāvētas plūmes + žāvētu gaļu + parasto rupjmaizi. Gaumes lieta.
3. Izklapēto gaļu apkaisa ar sāli, pipariem un vienā malā liek pāris strēmelītes žāvētās gaļas.

Foto: TeddyWife
4. Gaļu ar pildījumu sarullē un aizsprauž ar zobu bakstāmajiem, vai ar kaut ko līdzīgi zobu bakstāmajiem (kas nu mājās ir atrodas). Var arī aizsiet ar diegu.

Foto: TeddyWife
5. Kad viss ir satīts, gaļa jāapbrūnina uz pannas. Pielej nedaudz eļlas pannā un apcep no abām pusēm.

Foto: TeddyWife
6. Tad liek apbrūninājušos rullīšus katlā ar ūdeni un vāra uz vidējas uguns vismaz 40 - 60min.

Foto: TeddyWife
7. Pa to laiku var pagatavot piedevas - uzvārīt kartupeļus vai ko citu.. :)
8. Kad pagājušas 40-60min rullīšus ņem laukā. Var izvilkt zobu bakstāmos (var arī atstāt).
Šķidrums, kas palicis katlā lieliski noder mērces patavošanai - pielej saldo krējumu un pieliek vienu, divas ēdamkarotes miltu.
Labu apetīti!

Foto: TeddyWife