Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ziemassvētku torte (viegli pagatavojama)

Ziemassvētku torte (viegli pagatavojama)

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnēm:
  • 400 g riekstu
  • 500 g Dansukker pūdercukura
  • 6 olu baltumi
  • Pildījumam:
  • 150 g nesālīta sviesta
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd. k. Dansukker vaniļas cukura
  • 100 g tumšās šokolādes (70%)
  • 1 apelsīna miza
  • 1 olas dzeltenums
  • Mērcei:
  • 2 apelsīnu sula
  • 100 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • Garnējumam:
  • 1 apelsīna miza
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Riekstus sasmalcina. Saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc riekstus ar pūdercukuru un pievieno olu baltumiem. Uz cepamā papīra uzzīmē 3 apļus apmēram 20 cm diametrā un uzklāj uz katra apļa riekstu un olu maisījumu. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.
  2. Kārtīgi sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemaisa sviesta krēmā. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un olas dzeltenumu.
  3. Krēmu vienmērīgi pārsmērē pāri visām pamatnēm, tad saliek tās vienu virs otras, veidojot torti. Uz tortes uzkaisa rīvēto apelsīna miziņu.
  4. Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķidruma iztvaiko. Pasniedz kopā ar torti.

    Lai labi garšo!
    Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķi...

    FOTO: Dansukker

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas