Akmeņpīle

2010. gada 22. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
300 min
1. piemājas dārziņā izrokam bedri 1,2 m diametrā un 0,5 m dziļumā, kā TELE2 meteorareklāmā, saliekam skaistu plājenisku krāvumu ar akmeņiem divkulaklielumā. Virs akmeņiem kurinam ugunskuru 1,5 stundas. Pa to laiku ņemam pīli un kārtīgi " iemasējam" ar sāli un pipariem no iekš un ārpuses. Piepildām pīli ar nomizotiem/sagrieztiem āboliem bez serdēm. Ietinam sagatavoto pīli folijā ar tādu funktieri, ka pīli guldīsim ar muguru uz leju. Tad pīli folijā ietinam iekš kāda nevajadzīga ūdenī saslapināta palaga gabala, lai zeme nesabirtu iekšā. Nokarsētos akmeņus noslaukam tīrus no oglēm un guldam pili centrā, malējos akmeņus pieveļam tuvāk pīlei. Tad apberam ar izrakto zemi un atstājam uz 3,5 stundām sust. Tālāk jau tikai prātīgas zraksānas un ēšanas vaina.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu