Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistu akniņu sautējums "augļu dārzs"

2010. gada 20. novembris
Foto: Džimis Skvarcovs
Pagatavošana
28 min
1. Pagatavošana ir vienkārša, bet prasa precizitāti un uzmanību. Kopējais pagatavošanas laiks - 28minūtes.
2. Ņemam iepriekš nomazgātas un nosusinātas vistu akniņas, aptuveni 700 g. Var ņemt arī vairāk, bet tad ir proporcionāli jāpalielina arī pārējo sastāvdaļu daudzums. 700 g akniņu nodrošina gardu maltīti 4 pieaugušim.
3. Akniņas akurāti sagriežam kubiņos 2X2cm. Liekam cepties uz pannas. Kamēr akniņas cepas, sagriežam 2X2cm kubikos ābolus un plūmes (bez kauliņa). Kad akniņas sāk mazliet piedegt, liekam klāt sagrieztos augļus un kārtīgi apmaisām. Cepam vēl 5 min.
4. Kad sāk brūnoties plūmes, uzlejam nedaudz ūden un pasautējam 8 min.
5. Tad pievienojam dsaldo krējumu un 3 ēdamkarotes miltus (tas piedos tumīgumu).
6. Visu samaisām un turpinam sautēt līdz visa ēdammasa sabiezē. Pieberam mazliet sāls (tiešām mazliet). Ļaujam ēdammasai mazliet apraut brūnumu.
7. Nevajadzētu baidīties no tā, ka ēdammasa mazliet piedegs, jo tas piešķir tai "odziņu".
8. Kad ēdammasa sāk ķert klāt pie panna, tā ir gatava.
9. Rūpīgi noskrubinam ēdammasu no pannas un pasniedzam garnētu ar salātu lapām.
10. Piedzer pienu vai čefīru.
Uz augšu