Vistu akniņu sautējums "augļu dārzs"

Sastāvdaļas

  • 700 g vistu aknas
  • 300 g plūmes
  • 4 vidēja lieluma āboli
  • 50 g saldais krējums
  • 100 g milti

Pagatavošana

28 min.
  1. Pagatavošana ir vienkārša, bet prasa precizitāti un uzmanību. Kopējais pagatavošanas laiks - 28minūtes.
  2. Ņemam iepriekš nomazgātas un nosusinātas vistu akniņas, aptuveni 700 g. Var ņemt arī vairāk, bet tad ir proporcionāli jāpalielina arī pārējo sastāvdaļu daudzums. 700 g akniņu nodrošina gardu maltīti 4 pieaugušim.
  3. Akniņas akurāti sagriežam kubiņos 2X2cm. Liekam cepties uz pannas. Kamēr akniņas cepas, sagriežam 2X2cm kubikos ābolus un plūmes (bez kauliņa). Kad akniņas sāk mazliet piedegt, liekam klāt sagrieztos augļus un kārtīgi apmaisām. Cepam vēl 5 min.
  4. Kad sāk brūnoties plūmes, uzlejam nedaudz ūden un pasautējam 8 min.
  5. Tad pievienojam dsaldo krējumu un 3 ēdamkarotes miltus (tas piedos tumīgumu).
  6. Visu samaisām un turpinam sautēt līdz visa ēdammasa sabiezē. Pieberam mazliet sāls (tiešām mazliet). Ļaujam ēdammasai mazliet apraut brūnumu.
  7. Nevajadzētu baidīties no tā, ka ēdammasa mazliet piedegs, jo tas piešķir tai "odziņu".
  8. Kad ēdammasa sāk ķert klāt pie panna, tā ir gatava.
  9. Rūpīgi noskrubinam ēdammasu no pannas un pasniedzam garnētu ar salātu lapām.
  10. Piedzer pienu vai čefīru.

Komentāri

Dana 2013. gada 11. maijs 17:06
Tas ir joks noskrubināt ēdammassu no pannas ? :D Un tas čefīrs ? :D Cik zinu čefīrs ir ļoti stipra melnā tēja :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi