Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kūka ar riekstiem

2010. gada 17. novembris
Foto: Alise ^
Pagatavošana
90 min
1. Saputo olas ar cukuru
Foto: Alise ^
2. Izkausē šokolādi ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un ieliek bļodu, tā lai bļodas dibens skartu ūdeni, vārot ūdeni, bļodā ieliek šokolādi un vēlams mazliet piepilināt ūdeni šokolādei, lai masas konsistence būtu vieglāka)
Foto: Alise ^
3. Izkausē margarīnu un tam uzmanīgi pievieno šķīstošo kafiju, maisa, kamēr kafija izšķīst, tad pievieno izkausēto šokolādi.
4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un tad iemaisa kopējā masā.
Foto: Alise ^
5. Iesmērē kūkas formu ar sviestu vai eļļu (pēc izvēles) un tad ieklāj tajā kūkas masu.
Foto: Alise ^
6. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem, tad liek iekšā formu un cep 45 minūtes 180 grādos.
Foto: Alise ^
7. ~
8. Kad kūka izcepusies, to uzliek uz paplātes, lai atdziest. Tikmēr taisa šokolādes krēmu:
9. Cukuru, saldo krējumu un margarīnu uzvāra līdz pabiezai mērcei (visu laiku maisot). Tad nedaudz atdzesē, iemaisa izkausēto šokolādi (ieteikums: no šokolādes iepriekš izlauzīt visus riekstus, kurus uz kūkas uzliek pašās beigās, vai arī pirkt parastu šokolādi un riekstus atsevišķi).
Foto: Alise ^
10. Krēmu smērē uz kūkas, kad tā atdzesēta.
Foto: Alise ^
Uz augšu