Sākums > Receptes > Salāti

Avokado un rukolas salāti

2010. gada 16. novembris
Foto: Agnese
Pagatavošana
15 min
1. Zaļumus nomazgā, lapas noliek uz papīra salvetēm, lai nožūst.
2. Gurķus sagriež gareniski uz pusēm, tālāk sagriež daiviņās.
3. Tomātiņus griež uz pusēm.
4. Avokado nomizo, sagriež četrās daļās un tālāk sagriež daiviņās.
5. Bļodā liek nožuvušās salātu lapas un visus sagrieztos dārzeņus.
6. Gatavo mērci - atsevišķā trauciņā no citrona izspiež sulu.
7. Ķiploku daiviņas sarīvē uz smalkās rīvītes vai izspiež spiedē, lai veidojas tāda kā masa, kuru liek klāt citrona sulai.
8. Klāt pielej nedaudz olīveļļu, pieber mazliet sāli un piparus, kārtīgi samaisa. Sālim jāizšķīst.
9. Mērci lej pāri sagatavotajiem salātiem un ar rokām maigi un vienmērīgi iecilā.
10. Labu apetīti!
Uz augšu