Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gardās piparkūkas

Gardās piparkūkas

FOTO: Rama

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna cepšanai
  • 80 g brūnā cukura
  • 200 ml tumšā sīrupa
  • 2 tējk. samalta kanēļa, 2 tējk. samalta kardamona, 1 tējk. samaltu krustnagliņu un 1 tējk. samalta ingvera (var izmantot arī gatavas piparkūku garšvielas)
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 50 ml apelsīnu sulas
  • 1 sarīvēta apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa)
  • 1 ola
  • 420 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • Glazūrai: 1 sakults olas baltums un 175 g pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Uzkarsējiet margarīnu, cukuru un sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet garšvielas, sāli, apelsīnu sulu un sarīvētu miziņu. Sajauciet un atstājiet uz 20 minūtēm atdzesēties. Piesitiet olu, ieberiet miltus kopā ar cepamo pulveri un sodu un sajauciet visas sastāvdaļas mīkstā masā (vajadzības gadījumā pieberiet vēl nedaudz miltu). Ielieciet mīklu celofāna maisiņā un atstājiet to aukstumā sacietēt uz 2 stundām vai vairākām dienām. Pēc tam izrullējiet apt. 6 mm biezu mīklu uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem, veidojiet piparkūku formas un kārtojiet tās uz pannas tā, lai starp piparkūkām paliktu vismaz 1 cm brīva vieta. Noņemiet mīklu, kas palikusi starp piparkūkām, samīciet to vēlreiz viendabīgā masā un izrullējiet atkal. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С un cepiet piparkūkas apmēram 12 minūtes. Sajauciet glazūras sastāvdaļas viendabīgā masā un dekorējiet atdzesētās piparkūkas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas