2tējk. samalta kanēļa, 2 tējk. samalta kardamona, 1 tējk. samaltu krustnagliņu un 1 tējk. samalta ingvera (var izmantot arī gatavas piparkūku garšvielas)
1/2 tējk. sāls
50ml apelsīnu sulas
1sarīvēta apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa)
1ola
420g miltu
1tējk. cepamā pulvera
1tējk. sodas
Glazūrai: 1 sakults olas baltums un 175 g pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
240 min.
Uzkarsējiet margarīnu, cukuru un sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet garšvielas, sāli, apelsīnu sulu un sarīvētu miziņu. Sajauciet un atstājiet uz 20 minūtēm atdzesēties. Piesitiet olu, ieberiet miltus kopā ar cepamo pulveri un sodu un sajauciet visas sastāvdaļas mīkstā masā (vajadzības gadījumā pieberiet vēl nedaudz miltu). Ielieciet mīklu celofāna maisiņā un atstājiet to aukstumā sacietēt uz 2 stundām vai vairākām dienām. Pēc tam izrullējiet apt. 6 mm biezu mīklu uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem, veidojiet piparkūku formas un kārtojiet tās uz pannas tā, lai starp piparkūkām paliktu vismaz 1 cm brīva vieta. Noņemiet mīklu, kas palikusi starp piparkūkām, samīciet to vēlreiz viendabīgā masā un izrullējiet atkal. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С un cepiet piparkūkas apmēram 12 minūtes. Sajauciet glazūras sastāvdaļas viendabīgā masā un dekorējiet atdzesētās piparkūkas.