Lielā bumbieru kūka

Sastāvdaļas

  • 300 g margarīna cepšanai (istabas temperatūrā)
  • 440 g miltu
  • 3 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 /2 tējk. samalta muskatrieksta
  • 380 g cukura
  • 3 tējk. vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 3 bumbieri
  • 200 ml brūkleņu vai dzērveņu (var būt sasaldētas)
  • Glazūrai: izkausēta baltā šokolāde vai pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

150 min.
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С. Ieziediet lielu kūku formu ar margarīnu. Nomizojiet un sagrieziet gabaliņos bumbierus. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli un muskatriekstu, saputojiet margarīnu un cukuru un, turpinot putošanu, pa vienai pievienojiet olas. Ar koka karoti iejauciet bumbieru gabaliņus un ogas, beigās pievienojiet miltu maisījumu un sajauciet mīklu viendabīgā masā. Ielieciet sagatavotajā formā un cepiet 1,5 stundas. Ļaujiet kūkai 30 minūtes atdzist formā, pēc tam izlieciet to no formas un dekorējiet ar glazūru vai pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi