Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lielā bumbieru kūka

Lielā bumbieru kūka

FOTO: Rama

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g margarīna cepšanai (istabas temperatūrā)
  • 440 g miltu
  • 3 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 /2 tējk. samalta muskatrieksta
  • 380 g cukura
  • 3 tējk. vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 3 bumbieri
  • 200 ml brūkleņu vai dzērveņu (var būt sasaldētas)
  • Glazūrai: izkausēta baltā šokolāde vai pūdercukurs dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С. Ieziediet lielu kūku formu ar margarīnu. Nomizojiet un sagrieziet gabaliņos bumbierus. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli un muskatriekstu, saputojiet margarīnu un cukuru un, turpinot putošanu, pa vienai pievienojiet olas. Ar koka karoti iejauciet bumbieru gabaliņus un ogas, beigās pievienojiet miltu maisījumu un sajauciet mīklu viendabīgā masā. Ielieciet sagatavotajā formā un cepiet 1,5 stundas. Ļaujiet kūkai 30 minūtes atdzist formā, pēc tam izlieciet to no formas un dekorējiet ar glazūru vai pūdercukuru.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas