Tom kha zupa

Kolekcijas: Fotorecepšu
Pirms pāris dienām nenormāli sagribējās sataisīt kaut ko neparastu, jo apnikušas parastās receptes, kas tiek gatavoties dien dienā. Tāpēc nolēmu riskēt un pagatavot vienu no zupām, ko esmu ēdusi Gan Bei un citos taizemiešu restorānos. Līdz šim biju domājusi, ka tas nebūs iespējams, jo atrast visas nepieciešamās sastāvdaļas būs nereāli, bet, kad sāku meklēt, sapratu, ka nav nemaz tik traki un dažas lietas var aizvietot ar citām un gala rezultāts sanāk ĻOTI līdzīgs.
Man zupa sanāca garšīga, varbūt nedaudz par šķidru. Bet esmu dzirdējusi, ka var likt klāt kartupeļu cieti, lai padarītu zupu tumīgāku. Vārdu sakot - eksperimentējam! Gatavošanas laikā garšojiet zupu, liekat klāt, kas pietrūkst, piemēram, sāls, varbūt vairāk laima utt. Lai izdodas! :)

Sastāvdaļas

  • 2 - 3 svaigas vistu kājiņas/šķinķīši/fileja (ko sirds vēlas)
  • 1 paciņa šampinjonu
  • 2 bundžiņas kokosriekstu piena
  • 1 stiebriņš citronzāles
  • 1 - 2 svaigi tomāti
  • 500 g tīģergarneļu
  • 2 paciņas Santa Maria TOM KHAI garšvielu maisījuma
  • 1 čili sarkanais pipars
  • 1 - 2 laimi
  • 1 neliels nemizots ingvers
  • Svaigi zaļumi dekorēšanai - sīpolloki, koreandrs utt

Pagatavošana

90 min.
  1. Gatavo vistu - noskalo, nogriež visu lieko un liek katlā, lai vista izvārās un veidojas buljons.
    Gatavo vistu - noskalo, nogriež visu lieko un liek katlā, la...
  2. Vāra apmēram stundu vai arī tā, lai vista viegli nāktu nost no kauliem. Neaizmirstam noņemt putas, kā arī pasālīt nedaudz!
    Vāra apmēram stundu vai arī tā, lai vista viegli nāktu nost...
  3. kad vista gatava, atdala gaļu no kauliem, sagriež sīkākos gabaliņos. Vistas gaļu liek atpakaļ buljonā un klāt pievieno kokosriekstu pienu un citronzāles stiebru galus (galu pārgriež uz pusēm un nedaudz apdauza - lai ātrāk notiek process).
  4. Var pievienot čili piparu (es to nesaspiedu un nesagriezu, lai nebūtu šausmīgi ass). Pavāra pāris minūtes.
    Var pievienot čili piparu (es to nesaspiedu un nesagriezu, l...
  5. Notīram ingveru, sarīvē un liek klāt zupai. Notīra arī šampinjonus, tad sagriež un liek klāt. Vāra vidējā temperatūrā.
  6. Pa to laiku gatavo tīģergarneles. Ja tās jau ir izvārītas, tad liek klāt zupai, ja nē, tad sviestā uz pannas apcep, lai paliek zeltaini brūnas. Tad liek klāt zupai.
  7. Pie reizes var izņemt čili piparu, lai zupa nesanāk pārāk asa.
  8. Zupai pievieno Tom Khai garšvielas (es izmantoju pus otru paciņu, taču viss atkarīgs no tā, cik asu zupu vēlaties).
  9. Pēc tam pārgriež uz pusēm laimu un izspiež tā sulu zupā (izmantoju vienu pusīti, jo likās, ka vairāk nevajag).
  10. Beigās pievieno sagrieztus tomātus un atstāj zupu uz pāris minūtēm, lai ievelkas.
  11. Izņem citronzāles stiebrus, lej šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.
  12. Labu apetīti!

Komentāri

Profila foto
Elvijs 13. janvāris 16:40
Kāds efekts ir no laimas?
Tip 2016. gada 14. augusts 23:14
Ir labs!
Muuzis 2016. gada 31. janvāris 15:51
Paeksperementeejiet, pieliekot klaat, pupu asninus, kas arii pardaas bundzaaas :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi