100g šķiņķis vai 3 cīsiņi sagriezti mazos kubiciņos
100– 150 g nomazgāti un 4 daļās sagriezti mazie tomātiņi (ja izmanto lielos tomātus, tad jāizņem sēklu daļa no tiem, citādi salāti būs pārlieku slapji)
100– 150 g tuncis eļļā (notecināt no eļļas)
100– 150 g mozzarellas siera (te var variēt, bet mozzarella nav salīdzināma ar citiem sieriem )
1– 2 vārītas olas
5– 6 bazilika lapiņas
Sāls, olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Novārīt makaronus sāls ūdenī, izkārst un noskalināt ātri ar aukstu ūdeni. Iebērt salātu traukā un nedaudz samaisīt ar olīveļļu, lai nesalīp (!).
Visas pārējās sastāvdaļas nomazgāt (kas mazgājams), sagriezt gabaliņos un pievienot makaroniem.
Tunci sadalīt gabaliņos ar dakšu.
Olas saspaidīt ar dakšu vai sagriezt gabaliņos (ja grib, var sagriezt olu 4 daļās un uzlikt kā garnējumu uz salātiem un kas gribēs olas ēdīs).
Bazilika lapiņas nosmazgāt un pievienot salātiem sagrieztas ne īpaši mazos gabaliņos (te arī tādēļ, lai gribētājs var atlikt malā, ja negaršo, jo pilnīgi pietiek, ka salāti “ievelkas” ar bazilika smaržu un garšu – nav obligāti lapas jāēd, ja negrib ).
Pasālīt visu, pārliet vēl olīveļļu un iemaisīt uzmanīgi.
P.S. Var ēst uzreiz, bet ja zini, ka ciemiņš nāk vakarpusē, salātus vari pagatavot no rīta ātri un tad lai stāv ledusskapī. Vasaras karstumā pa pirmo!