Peldošās salas

2010. gada 25. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim "salas" no dzeltenumiem mērci).
Foto: Receptes.lv
2. Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un cukuru.
Foto: Receptes.lv
3. Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.
Foto: Receptes.lv
4. Kad piens uzvārījies, nogriež mazāku uguni un ar putu karoti pa gabaliem pienā liek olas baltumu putas. Putas jāapvāra no abām pusēm - kad piens ar putu gabaliem sāk celties noņem no uguns, putas apgriež un uzliek atpakaļ uz uguns, kad atkal piens paceļas putas ņem ārā un liek nākošās.
Foto: Receptes.lv
5. Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukurs pakūst, lai maziņas gaišas putiņas pa virsu. (ar roku aptuveni 3 min).
Foto: Receptes.lv
6. Pienā, kurā vārītas putas, pamazām, lēnām lej klāt olu dzeltenumu masu, to visu laiku maisot. Neļauj krēmam uzvārīties.
7. Visu atdzesē, trauciņā pilda krēmu un pa virsu liek "saliņas".
8. Lai labi garšo!
Uz augšu