Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Peldošās salas

Peldošās salas

FOTO: Agnese

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 0.5 l piena
  • Cukurs (pēc garšas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim "salas" no dzeltenumiem mērci).
    Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim...

    FOTO: Agnese

  2. Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un cukuru.
    Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno v...

    FOTO: Agnese

  3. Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.
    Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.

    FOTO: Agnese

  4. Kad piens uzvārījies, nogriež mazāku uguni un ar putu karoti pa gabaliem pienā liek olas baltumu putas. Putas jāapvāra no abām pusēm - kad piens ar putu gabaliem sāk celties noņem no uguns, putas apgriež un uzliek atpakaļ uz uguns, kad atkal piens paceļas putas ņem ārā un liek nākošās.
    Kad piens uzvārījies, nogriež mazāku uguni un ar putu karoti...

    FOTO: Agnese

  5. Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukurs pakūst, lai maziņas gaišas putiņas pa virsu. (ar roku aptuveni 3 min).
    Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukur...

    FOTO: Agnese

  6. Pienā, kurā vārītas putas, pamazām, lēnām lej klāt olu dzeltenumu masu, to visu laiku maisot. Neļauj krēmam uzvārīties.
  7. Visu atdzesē, trauciņā pilda krēmu un pa virsu liek "saliņas".
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA