Bazilika un pētersīļu risoto

5 1
Bazilika un pētersīļu risoto
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 450 g arborio rīsu
  • 750 ml liellopa buljona
  • 4 ēd. k. smalki sakapātu bazilika
  • 4 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 2 ēd. k. smalki sakapātu liellopa kaulu smadzeņu
  • 2 daiviņa/s smalki sakapāta ķiploka
  • 6 ēd. k. svaigi sarīvēta pekorīno aitas siera
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Dziļā pannā izkausē kaulu smadzenes un pievieno sviestu, eļļu un ķiplokus un strauji apcep.
  2. Pievieno rīsus,nepārtraukti maisot, cep 2 minūtes. Pamazām pielej buljonu (pa 125 ml vienā reizē). Maisot vāra, līdz līdz šķidrums uzsūcies un rīsi ir mīksti aptuveni 15-18 minūtes.
  3. Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno baziliku un pētersīļus. Pieber sāli un piparus. Iemaisa sieru (pecorino) un pasniedz karstu.

    Labu apetīti!
    Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno baziliku un...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni