Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Bazilika un pētersīļu risoto

Bazilika un pētersīļu risoto

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 450 g arborio rīsu
  • 750 ml liellopa buljona
  • 4 ēd. k. smalki sakapātu bazilika
  • 4 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 2 ēd. k. smalki sakapātu liellopa kaulu smadzeņu
  • 2 daiviņa/s smalki sakapāta ķiploka
  • 6 ēd. k. svaigi sarīvēta pekorīno aitas siera
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Dziļā pannā izkausē kaulu smadzenes un pievieno sviestu, eļļu un ķiplokus un strauji apcep.
  2. Pievieno rīsus,nepārtraukti maisot, cep 2 minūtes. Pamazām pielej buljonu (pa 125 ml vienā reizē). Maisot vāra, līdz līdz šķidrums uzsūcies un rīsi ir mīksti aptuveni 15-18 minūtes.
  3. Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno baziliku un pētersīļus. Pieber sāli un piparus. Iemaisa sieru (pecorino) un pasniedz karstu.

    Labu apetīti!
    Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno baziliku un...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas