Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Franču pīrāgs kišs jeb quiche Lorraine

2010. gada 19. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Uzcep savu kīšu - brīnišķīgu pīrāgu, kura saknes meklējamas Francijā. Lai pīrāgu sauktu par kīšu, tā pagatavošanā nepieciešams izmantot olas, ideālā variantā - pašgatavotu smilšu mīklu.
Pagatavošana
40 min
1. Mīklai: bļodā ieliek miltus, cukuru un sāli, samaisa. Pieliek sviestu un samaisa (ar rokām) tā, lai mīkla iznāk graudaina. Tad pielej 4 - 6 ēd. k. auksta ūdens. Maisot un mīcot izveidosies masa.
2. Izrullē to un ievieto speciālā pīrāgu pannā, un ieliek atdzesēties leduskapī uz 1 stundu.
3. Izņem pannu ar mīklas masu arā, uzliek uz tās folliju piepresē un ieber sausas pupiņas, lai cepot apakša neceltos, ieliek cepeškrāsnī 200 gradiem uz 20 min. Pēc divdesmit minūtēm izņem laukā, noņem folliju ar pupiņām un ieliek apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm. Tad izņem no krāsns un novieto pīrāga pannu malā.
4. Pa to laiku ņem bekonu vai šķiņķi, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas. Bļodā sakuļ olas, pieliek piparus un sāli. Pievieno pienu un saldo krējumu, sakuļ (samaisa) visu kopā.
5. Liek pirāga pamatnē sacepto gaļu, sieru un pārlej pāri olu sagatavi. Liek krāsnī uz 30 - 40 minūtēm.
Gatavu pārber ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Uz augšu