Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vista rudens noskaņās

Vista rudens noskaņās

FOTO: Maija Strode

Kolekcijas: Veselīgās
Sātīgas, sulīgas un veselīgas pusdienas koši rudenīgās krāsās.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g vistas fileja
  • 1 -2 burkāni (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 bietes (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 kartupeļi (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 /2 puķu kāposta galviņas (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 tomāti (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 sīpols (sagrieztā masa 80 g)
  • 1 /2 cukini (sagrieztā masa 100 g)
  • 1 tējk. broilervistas garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas fileju noskalo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar broilervistas garšvielu. Ieliek ledusskapī.
  2. Burkānus, bietes, kartupeļus – notīra, noskalo un sagriež salmiņos. (Ērti un ātri var sagriezt Borner rīvi [ http://borner.lv/ ]vai līdzīgu ierīci). Puķu kāpostu salauž mazākos gabaliņos.
  3. Tomātus, sīpolu, cukini sagriež gabaliņos un sautē nelielā ūdens daudzumā mīkstus.
    Tomātus, sīpolu, cukini sagriež gabaliņos un sautē nelielā ū...

    FOTO: Maija Strode

  4. Tvaicējamajā katlā ielej ūdeni. Pirmajā stāvā kārto vistas fileju, otrajā bietes un burkānus, trešajā kartupeļus un puķu kāpostus. Katlu ieslēdz 30 minūšu režīmā.
  5. Sasautēto tomātu, cukini, sīpolu un visu šķidrumu ar rokas blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas, ja tiešām vajag. Tā būs mērce.
  6. Kad tvaicējamais katls beidzis darbu, vistas gaļu un dārzeņus izņem, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci. Tvaicētiem dārzeņiem ir bagātīga garša, sāli pievienot nevajag.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA