1. Vistas fileju noskalo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar broilervistas garšvielu. Ieliek ledusskapī.
2. Burkānus, bietes, kartupeļus – notīra, noskalo un sagriež salmiņos. (Ērti un ātri var sagriezt Borner rīvi [ http://borner.lv/ ]vai līdzīgu ierīci). Puķu kāpostu salauž mazākos gabaliņos.
3. Tomātus, sīpolu, cukini sagriež gabaliņos un sautē nelielā ūdens daudzumā mīkstus.

Foto: Maija Strode
4. Tvaicējamajā katlā ielej ūdeni. Pirmajā stāvā kārto vistas fileju, otrajā bietes un burkānus, trešajā kartupeļus un puķu kāpostus. Katlu ieslēdz 30 minūšu režīmā.
5. Sasautēto tomātu, cukini, sīpolu un visu šķidrumu ar rokas blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas, ja tiešām vajag. Tā būs mērce.
6. Kad tvaicējamais katls beidzis darbu, vistas gaļu un dārzeņus izņem, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci. Tvaicētiem dārzeņiem ir bagātīga garša, sāli pievienot nevajag.