Mandeļu cepumi

5 1

Sastāvdaļas

  • 150 g sviests
  • 100 g pūdercukurA
  • 0.5 ola
  • 200 g miltU
  • Nedaudz dabīgās vaniļas cukurs
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 norīvēta citrona miza
  • 100 g mandeļu ar mizu

Pagatavošana

40 min.
  1. Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai, tad bļodā mīca līdz iegūst krēma konsistenci. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar sviestu. Olu sakuļ, pusi (¼ olas, ja taisa 1 porciju) pievieno sviestam, ar roku labi samaisa, pievieno atlikušo olu, ar roku labi samaisa. Bļodas malas kārtīgi notīra, visu masu sabīda kopā (vislabāk izmantot gumijas lāpstiņu).
  2. Pievieno citrona mizu, iesijā miltus, vaniļas cukuru un sāli. Mīklu nemīca, bet maisa ar pirkstiem, līdz sastāvdaļas ir sajauktas tiktāl, ka izveidojušās drumstalas, ko var sabīdīt kopā vienā gabalā. Nav jābūt viendabīgai mīklai, jābūt “drumstalu kamolam”!
  3. Mīklas kamolu liek uz (marmora) darba virsmas. Sākot no vienas malas ar plaukstas pamatni prom no sevis mīklu “izsmērē” uz darba virsmas. Savāc visu atkal kopā. Ja mīkla vairs nav drumstalaina, tad smērēšana nav jāatkārto. Ja drumstalaina, tad izsmērē vēlreiz. Kad gatava, iemaisa mandeles. Ļoti svarīgi – nedrīkst mīcīt, jo tad no miltiem izdalās glutēns un cepumi būs cieti. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē, liek uz stundu ledusskapī.
  4. Mīklu ar rulli drusku izdauza vai ar rokām pamīca, līdz pietiekami mīksta lai varētu izrullēt. Izrullē 2..3 cm biezu un 6 cm platu gabalu/desu (tas aptuveni būs gatavo cepumu izmērs, var taisīt mazākus). Ietin pārtikas plēvē, liek saldētava, līdz mīkla cieta.
  5. Cepeškrāsni sakarsē uz 180°C.
  6. Mīklas desu ar labu (bet plānu) nazi sagriež 5mm šķēlēs, liek ar atstarpi uz cepamā papīra uz pannas, cep 15 minūtes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līva 2012. gada 25. marts 21:29
Cepumi ir ļoooooti garšīgi!!! Sanāca ļoti gaisīgi un forši! Iesaku tiešām gatavot soli pa solim kā aprakstīts.
Laika ziņā gan pagatavošana aizņem krietni vairāk kā 40 minūtes. Labi, es pati neesmu nekāda steidzīgā mājsaimniece, bet pa tām 40 min. es paspēju sasvērt visus vajadzīgos produktus un sagatavot mīklu tikai līdz brīdim, kad jāsāk iemaisīt milti. Un tad vēl gatavai mīklai stundu jānostāv ledusskapī un pēc tam vēl jāsastingst saldētavā (man ir normāla saldētava, bet uz minūti mīklu nesastindzina). Protams, nav jau visu laiku klāt jāstāv, bet nu vienalga, ik pa laiciņam jāpieslēdzas. Es mīklu sāku gatavot ap pl.15., gatavos cepumus no krāsns ārā ņēmu tikai pēc pl.20.00.
Bet viss bija tā vērts! Tiešām garšīgi!!!
Un lētas izmaksas, jo gandrīz viss nepieciešamais bija mājās.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize