Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Persiku ievārījums

Persiku ievārījums

FOTO: PantherMedia/ScanPix

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg persiku
  • 0.5 kg Dan Sukker ievārījumu cukura
  • 1 apelsīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Persikus nomizo (nogatavojušos persikus aplej ar verdošu ūdeni, tad mizu var viegli novilkt. Ja persiki vēl ir cieti, jāmizo ar dārzeņu mizojamo nazi). Daļu persiku ieteicams sablenderēt, lai veidotos viendabīga ievārījuma pamatmasa, jo tie vārot īpaši nešķīst. Pārējie persiki smalki jāsagriež.
  2. Apelsīna miziņu sarīvē (tā dos nelielu rūgtuma piegaršu, jo ievārījums ir ļoti salds). Pašu apelsīnu sīki sagriež un kopā ar persikiem liek katlā.
  3. Kad ievārījums pēc saimnieces uzskatiem jau ir tikpat kā gatavs, pievieno ievārījumu cukuru un vāra 2-5 minūtes (ja vāra ilgāk, zūd pektīna sarecēšanas īpašības).
  4. Pēc tam ievārījumu pilda tīrās burkās. Kad atdzisis, aizvāko.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas