Big mac recepte

2010. gada 9. augusts
Foto: Artūrs Šulbergs
Esam daudz dzirdējuši par burgeriem (precīzāk - Big Makiem').

Mājās gatavots burgers būs daudz veselīgāks nekā pagatavots kādā no ātro-uzkodu restorāniem!
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo gaļu. Vispirms, cepešpannai pa virsu uzliek cepšanas papīru. Tad paņem lielopu gaļu un sataisa to bumbiņās (2) (viena bumbiņa – pus plaukstas lielumā).
2. Tad bumbiņas uzliek uz cepšanas papīra. Tās saspiež, kamēr izveidojas plakana forma (tik plata, lai tā atbilstu burgeram). Tad gaļai uzliek virsū vēl vienu cepšanas papīru, pēc tam – tam mazliet jāpārbauc ar rokām pāri, kamēr gaļa ir redzama cauri papīram.
3. Gaļu jāieliek ledusskapī uz 10 min,
4. Mērce – jāsagatavo trauciņš. Vispirms, trauciņš jāpiepilda ar majonēzi - 3 ēd. k. Tad, pievieno gurķu salātus (3/4 ēd.k.). Pēc tam, pievieno cukuru (1 ēd. k.). Tam visam pielej (1 ēd. k.) baltā etiķa un visu sajauc kopā.
5. Pēc sajaukšanas, pievieno sīpolu (sagrieztu) (3 ēd. k.) un tad atkal sajauc.
6. Maize – paņem burger-maizi un to sagriež 3 daļās, griežot horizontāli.
7. Turpina apstrādāt gaļu. To izņem no ledusskapja un liek uz pannas. Gaļai cepjoties, uzber mazliet piparus (pa visu gaļu) un sāli. Gaļa jāapcep no abām pusēm, tik ilgi, kamēr paliek brūna.
8. Visas maizes daļas (3) ir jāaptostē uz pannas mazliet, lai būtu mazs brūnīgums.
9. Burgera 'salikšana'. Paņem maizes apakšējo daļu un tai uzsmērē mērci. Tad mērcei pārkaisa sīpolus (sakapātus). Pēc tam pārliek virsū salātlapas (sakapātas). Tad pārliek virsū marinētos gurķīšus (3). Tad, tam visam like virsū gaļu (1). Pēc tam visam like virsū vidus-maizes daļu un tad tai uzsmērē mērci. Tad pārkaisa sīpolus (sakapātus) un vēl pārliek virsū salātlapas, un uzliek virsū gaļu (1). Gaļai uzliek virsū 1 šķēli, siera. Tad visam uzliek virsū maizes augšējo daļiņu.
10. Labu apetīti!
Uz augšu