Elīzas burkānu pīrāgs

2010. gada 28. jūlijs
Foto: Elīza
Pagatavošana
30 min
1. Rīvētus burkānus apber ar cukuru. Parasti pietiek ar 4 vidēja lieluma burkāniem. Burkāni ir pamatsastāvdaļa. Pievieno nedaudz eļļu. Aptuveni pēc 5min, kad burkāni ir sasulojušies, pievieno mannā vai kukurūzas putraimus (es izvēlos manna, jo viņa ir maigāka, kukurūza ir kraukšķīgāka). Patur 5-10min, lai manna nedaudz "uzbriest". Pievieno dzērvenes. Maisot pievieno nedaudz miltus. Tad sodu un kārtīgi samaisa. Tad atkal pievieno nedaudz miltus, līdz mīkla ir mazliet biedzāka. Mīklai jābūt vidēji biezai. Kā biezjām pankūkām.
2. Mīklu ielej formā un liek cepeškrāsnī cepties.
3. Ļoti garšigi zeltaini brūna.
4. Pēc izvēles pie burkāniem var pievienot svaigus ābolus, magones vai kokosriekstu skaidiņas.
Uz augšu