Elīzas burkānu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Burkāni
  • Cukurs
  • Manna vai kukurūzas putraimi
  • Eļļa
  • Milti
  • Soda
  • Dzērvenes

Pagatavošana

30 min.
  1. Rīvētus burkānus apber ar cukuru. Parasti pietiek ar 4 vidēja lieluma burkāniem. Burkāni ir pamatsastāvdaļa. Pievieno nedaudz eļļu. Aptuveni pēc 5min, kad burkāni ir sasulojušies, pievieno mannā vai kukurūzas putraimus (es izvēlos manna, jo viņa ir maigāka, kukurūza ir kraukšķīgāka). Patur 5-10min, lai manna nedaudz "uzbriest". Pievieno dzērvenes. Maisot pievieno nedaudz miltus. Tad sodu un kārtīgi samaisa. Tad atkal pievieno nedaudz miltus, līdz mīkla ir mazliet biedzāka. Mīklai jābūt vidēji biezai. Kā biezjām pankūkām.
  2. Mīklu ielej formā un liek cepeškrāsnī cepties.
  3. Ļoti garšigi zeltaini brūna.
  4. Pēc izvēles pie burkāniem var pievienot svaigus ābolus, magones vai kokosriekstu skaidiņas.

Komentāri

Dimensij 2010. gada 4. decembris 19:16
Nezinu, cik garšīgs, bet ļoti neprecīza recepte, ne daudzums norādīts, nekas.
Kaspars 2010. gada 30. augusts 19:48
Vai sodu nav jāatdzesē ar etiķi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi