Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Slinkie tīteņi

Slinkie tīteņi

FOTO: Viktors D.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Jāatdzīst, recepte aizgūta no krievu virtuves! Iesaku pamēģināt, jo receptē produkti ideāli sader viens ar otru!
PS
Esiet uzmanīgi ar kāpostu kapāšanu - jo es paliku bez naga, kaut arī nazis un dēlis nav sveši! ;)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas, labāk jauktās
  • 700 g izvārītu aukstu rīsu
  • 650 g smalki sakapātu kāpostu
  • 2 ēd. k Vegetas
  • 500 ml saldā krejuma
  • 500 ml tomātu savā sulā
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 olas
  • Saišķītis zaļo lociņu
  • 50 ml eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus, rīsus, 1 ēd. k. Vegetas, 2 olas, sakapātus lociņus, 1 tējk. malto melno piparu, sāli - pusotu tējk.
    Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus,...

    FOTO: Viktors D.

  2. Visu cītīgi samaisa.
    Visu cītīgi samaisa.

    FOTO: Viktors D.

  3. Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus tomātus ar visu sulu, 1 ēd. k. Vegetas, šķipsniņu sāli un piparus, apmaisa.
    Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus to...

    FOTO: Viktors D.

  4. Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sakarsētā eļļā, cep pāris minūtes zem vāka, lai paliek mīksti!
    Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sa...

    FOTO: Viktors D.

  5. Pievieno pusi no mērces, sautē - uz nelielas uguns 10 min.
  6. Turpina gatavot tīteņs. Dziļā katlā pārlej sautēto masu, liek uz lēnas uguns.
  7. Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt 5 cm.
    Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt...

    FOTO: Viktors D.

  8. Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj vajadzētu daudz maz pārklāt tīteņus.
    Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj va...

    FOTO: Viktors D.

  9. Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida, kad šķidrums sāk vārīties, kad tas sagaidīts, tad griež mazāko uguni, un atstāj sautēties uz 1,5-2h, līdz kāposti gatavi.
    Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida...

    FOTO: Viktors D.

  10. P.S.
  11. Kāpostus vēlams sakapāt pēc iespējas smalkāk, jo tad tas samazinās gatavošanās laiku.
  12. Ja mērces pa maz lai pārklātos visi tīteņi, tad var 1:1 attiecībā pievienot vēl mērci, vainu virsējo tīteņu kārtu taisīt mazāku.
  13. Masas pagatavošana aizņem kādas 30-45 min, bet sautēšana 1,5-2h.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA