Slinkie tīteņi

2010. gada 4. jūlijs
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Jāatdzīst, recepte aizgūta no krievu virtuves! Iesaku pamēģināt, jo receptē produkti ideāli sader viens ar otru!
PS
Esiet uzmanīgi ar kāpostu kapāšanu - jo es paliku bez naga, kaut arī nazis un dēlis nav sveši! ;)
Pagatavošana
45 min
1. Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus, rīsus, 1 ēd. k. Vegetas, 2 olas, sakapātus lociņus, 1 tējk. malto melno piparu, sāli - pusotu tējk.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Visu cītīgi samaisa.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
3. Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus tomātus ar visu sulu, 1 ēd. k. Vegetas, šķipsniņu sāli un piparus, apmaisa.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
4. Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sakarsētā eļļā, cep pāris minūtes zem vāka, lai paliek mīksti!
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
5. Pievieno pusi no mērces, sautē - uz nelielas uguns 10 min.
6. Turpina gatavot tīteņs. Dziļā katlā pārlej sautēto masu, liek uz lēnas uguns.
7. Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt 5 cm.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
8. Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj vajadzētu daudz maz pārklāt tīteņus.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
9. Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida, kad šķidrums sāk vārīties, kad tas sagaidīts, tad griež mazāko uguni, un atstāj sautēties uz 1,5-2h, līdz kāposti gatavi.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
10. P.S.
11. Kāpostus vēlams sakapāt pēc iespējas smalkāk, jo tad tas samazinās gatavošanās laiku.
12. Ja mērces pa maz lai pārklātos visi tīteņi, tad var 1:1 attiecībā pievienot vēl mērci, vainu virsējo tīteņu kārtu taisīt mazāku.
13. Masas pagatavošana aizņem kādas 30-45 min, bet sautēšana 1,5-2h.
14. Labu apetīti!
Uz augšu