Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Slinkie tīteņi

Slinkie tīteņi

FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Kolekcijas: Fotoreceptes
Jāatdzīst, recepte aizgūta no krievu virtuves! Iesaku pamēģināt, jo receptē produkti ideāli sader viens ar otru!
PS
Esiet uzmanīgi ar kāpostu kapāšanu - jo es paliku bez naga, kaut arī nazis un dēlis nav sveši! ;)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas, labāk jauktās
  • 700 g izvārītu aukstu rīsu
  • 650 g smalki sakapātu kāpostu
  • 2 ēd. k Vegetas
  • 500 ml saldā krejuma
  • 500 ml tomātu savā sulā
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 olas
  • Saišķītis zaļo lociņu
  • 50 ml eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus, rīsus, 1 ēd. k. Vegetas, 2 olas, sakapātus lociņus, 1 tējk. malto melno piparu, sāli - pusotu tējk.
    Tīteņu pagatavošana. Lielā bļodā ieliek mato gaļu, kāpostus,...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  2. Visu cītīgi samaisa.
    Visu cītīgi samaisa.

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  3. Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus tomātus ar visu sulu, 1 ēd. k. Vegetas, šķipsniņu sāli un piparus, apmaisa.
    Gatvao mērci. Bļodā ielej saldo krejumu, smalki sakapātus to...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  4. Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sakarsētā eļļā, cep pāris minūtes zem vāka, lai paliek mīksti!
    Ripiņās sagrieztus burkānus, un pusaplīšos - sīpolus liek sa...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  5. Pievieno pusi no mērces, sautē - uz nelielas uguns 10 min.
  6. Turpina gatavot tīteņs. Dziļā katlā pārlej sautēto masu, liek uz lēnas uguns.
  7. Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt 5 cm.
    Pa virsu izkārto tīteņu masas bumbiņas, diametrā varētu būt...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  8. Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj vajadzētu daudz maz pārklāt tīteņus.
    Kad bumbiņas saliktas, atlikušo mērci pārlej pāri, un taj va...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  9. Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida, kad šķidrums sāk vārīties, kad tas sagaidīts, tad griež mazāko uguni, un atstāj sautēties uz 1,5-2h, līdz kāposti gatavi.
    Tad liek lielo vāku virsū, uzgriež maksimālo uguni, un gaida...

    FOTO: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

  10. P.S.
  11. Kāpostus vēlams sakapāt pēc iespējas smalkāk, jo tad tas samazinās gatavošanās laiku.
  12. Ja mērces pa maz lai pārklātos visi tīteņi, tad var 1:1 attiecībā pievienot vēl mērci, vainu virsējo tīteņu kārtu taisīt mazāku.
  13. Masas pagatavošana aizņem kādas 30-45 min, bet sautēšana 1,5-2h.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas