Zutis zaļumu mērcē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 zuši
  • 1 citrons
  • 100 g sviesta
  • ½ l baltvīna
  • 1 ēdamk. miltu
  • 4 ēdamk. skābeņu
  • 1 ēdamk. kārveļu
  • 1 tējk. salvijas
  • 1 tējk. piparmētras
  • 1 tējk. pupumētras
  • Pētersīļi
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

25 min.
  1. Zušiem novelk ādu (sākot no galvas), iztīra un sagriež 4 cm garos gabaliņos. Uzvāra zivi ar vīnu, pievieno nedaudz sāli un piparus. Katlā uzsilda 50 g sviesta, pievieno zaļumus, zuša gabalus. Visu pārkaisa ar miltiem, samaisa un sautē, laiku pa laikam pielejot zivs novārījumu, vāra 10 min. Izņem zivi un liek siltumā, bet mērcei pievieno sāli, piparus, vāra līdz sabiezē. Tad pievieno sīki sagrieztu atlikušo sviestu un citronu sulu, visu maisa līdz mērce kļūst viendabīga. Garšvielas pievieno pēc vēlēšanās. Tad mērcē liek zivs gabaliņus un uzsilda, neļaujot vārīties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi