Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarbermaize

FOTO: una

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāze/s piena
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 30 g rauga
  • Virsiņai:
  • Rabarberi - cik nu daudz katram patīk
  • 1 ola
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
    Gatavo rauga mīklu bez ierauga.

    FOTO: una

  2. Uzsilda pienu, pievieno sāli, cukuru.
  3. Iesijā miltus un samīca
  4. Pievieno atšķaidītu raugu, saputotu sviestu
    Pievieno atšķaidītu raugu, saputotu sviestu

    FOTO: una

  5. Mīca , līdz tā kļūst viendabīga.
  6. Mīklu nolīdzina, pārkaisa ar miltiem, pārliek ar tīru drānu un siltā vietā raudzē. Piemēram, katlā ielejot karstu ūdeni tajā ieliek bļodu un atstāj, kamēr mīkla uzrūgusi divreiz lielāka nekā sākumā.
  7. Tad mīklu klāj pannā. Izlīdzina 1 cm biezumā.
  8. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar pusi no cukura devas, atstāj nedaudz ievilkties.
  9. Liek visu uz mīklas, pārkaisa ar kanēli, liek cepties.
    Liek visu uz mīklas, pārkaisa ar kanēli, liek cepties.

    FOTO: una

  10. Cep cepeškrāsnī, apmēram 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
     Cep cepeškrāsnī, apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!

    FOTO: una

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas