Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Forele ar dārzeņiem

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomazgā un 15 min. vāra sālsūdenī, tad nomizo un sagriež. Uzkarsētā eļļā apcep sagrieztos kartupeļus. Foreli noskalo aukstā ūdenī un apkaisa ar sāli, pipariem. Zivs biezāko daļu no vienas puses iegriež 5-6 vietās. Nomazgā zaļumus, sakapā, samaisa ar eļļu un pusi ievieto zivs iegriezumos. Notīra un nomazgā paprikas, sagriež sloksnītes. Notīra cukini un fenheli, sagriež ripiņās. Tomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm, ķiplokus un šalotes nomizo un sadala daiviņās. Visus dārzeņus sajauc ar atlikušajiem zaļumiem un liek blakus zivij. Pārkaisa ar rupji saberztu rozmarīnu. Zivi un dārzeņus pārlej ar vīnu, dārzeņu buljonu un sviestu. Visu pārkaisa ar sāli un pipariem, cep 30 min 200°C. Pasniedz ar sagrieztu citronu.
Uz augšu