Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta vista uz pudeles

Cepta vista uz pudeles

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja vista
  • Majonēzē "Francis"
  • 6 daiviņas ķiploka
  • Garšvielu maisījums pēc patikas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 0.33 l tukša pudele
  • 2 koka iesmiņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Sadala ķiploku daiviņas šķēlītēs, tad aizliek aiz vistas ādas kā arī nostiprina vistas iekšpusē.
  2. Notīra pudeli no etiķetēm, ielej ar ūdeni (nav svarīgi siltu vai aukstu), pirms sēdina vistu, to ierīvē ar majonēzi un garšvielām no iekšpuses, tad uzsēdina vistu ar kakliņu uz augšpusi un ierīvē (iemasē) no ārpuses.
  3. Apbārsta ar garšvielām pēc paša uzskatiem.
  4. Spārniņu vidus daļā iedur iesmiņu, kurš nolauzts uz pusēm un atstutē pret vistas cisku (iedurot).
  5. Sagatavo lēzenu plātspannu, kuru piepilda ar glāzi ūdens. Liek virsū pudeli ar vistu.
  6. Cep ~ 200°C .40-60 min. - atkarībā no vistas lieluma.
  7. P.s. Vista gatava kad pārbaudot ar nazīti,tā viegli grib atdalīties no kaula.
  8. Kad vista gatava, uzmanīgi to noņem no pudeles. Pasniedz ar vēlamajā piedevām.

    Labu apetīti!
    Kad vista gatava, uzmanīgi to noņem no pudeles. Pasniedz ar...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas