Sākums > Receptes > Zupas

Zupa no svaigām skābenēm

2010. gada 3. jūnijs
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
110 min
1. Cūkgaļu noskalo, sagriež mazākos gabalos, liek katlā un vāra kādas 30 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Šāda tipa zupai noteikti var izmantot arī žāvētu gaļu, ribiņas. Es šoreiz izvēlējos izmantot svaigu gaļu.
Foto: TeddyWife
2. Kamēr gaļa vārās un veidojas buljons, nomizo kartupeļus, burkānu. Kartupeļus sagriež nelielos kubiciņos, burkānu - ripiņās.
Foto: TeddyWife
3. Kad pagājušas 30 min, un putas vairs neveidojas, katlā liek burkānus. Var pievienot nedaudz sāli. Vāra gaļu un burkānus vēl kādas 15 min.
Foto: TeddyWife
4. Tikmēr mazākā katlā liek vārīties olas.
Foto: TeddyWife
5. Kad pagājušas 15-20 min, var pievienot arī kartupeļus. Zupu var vēlreiz pasālīt.
Foto: TeddyWife
6. Pa to laiku var noskalot skābeņu lapas un tās sagriezt atsevišķā traukā. Skābenes zupai pievieno TIKAI pašās beigās!
Foto: TeddyWife
7. Arī olas noteikti jau ir uzvārījušās un gatavas. Liek tās aukstā ūdenī, un pēc tam notīra, sakapā un arī liek atsevišķā traukā.
Foto: TeddyWife
8. Zupu vāra līdz kartupeļi un burkāni ir gatavi.
9. Kad jūt, ka drīzumā zupa būs gatava, izņem gaļu, liek to atsevišķā traukā, sagriež to smalkāk, un liek to atpakaļ katlā pie kartupeļiem un burkāniem.
Foto: TeddyWife
10. Kad kartupeļi un burkāni ir pavisam mīksti var beidzot likt klāt sagrieztās skābenes + olas! Un plīti var izslēgt ārā. Skābenēm nav nepieciešams vārīties, tās pastāvot karstā ūdenī ļoti labi nogatavojas.
Foto: TeddyWife
11. Kad plīts izslēgta, pēc 5 min var liet zupu bļodā, liekot klāt krējumu, un pārberot pāri nedaudz zaļumu.
Uz augšu