Izvēlas, kādā traukā gatavos plovu! Es šoreiz izvēlējos gatavot plovu pīlē, bet var izmantot arī pannu, katlu, galvenais, lai plovu pārāk nerautu klāt malām!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
600-800gcūkgaļas
2paciņas rīsu
Sviests
Eļļa
Ūdens
1neliels sīpols
2tomāti
Sāls
Pipari,
Citas garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
100 min.
Noskalo cūkgaļu, sagriež nelielos kubiciņos un liek pīlē (vai pannā, katlā). Pirms gaļas likšanas pīlē, tās apakšā pielej nedaudz eļlas, bet pavisam nedaudz, lai mazliet noklājas. Kad gaļa salikta, pārkaisa pāri sāli, piparus un citas garšvielas. Lai gaļa būtu asāka, var pievienot čili piparus. Beigās pa virsu uzliek pāris piciņas sviesta, lai labāka garša un liek sautēties.
FOTO: TeddyWife
Manis izvēlētās garšvielas.
FOTO: TeddyWife
Gaļu sautē kādas 20 min., līdz šķidrums ir gandrīz pazudis un gaļa pīlē sāk apbrūnināties. Pie reizes var pievienot arī sagrieztus sīpolus un sautēt tos kopā ar gaļu (vēlāk tie arī paši apbrūnināsies).
FOTO: TeddyWife
Kad gaļa ir nedaudz apbrūninājusies, pielej vārošu ūdeni.
FOTO: TeddyWife
Pievieno rīsus. Es izmantoju divas paciņas rīsu.
FOTO: TeddyWife
Kad rīsi ir pievienoti, ļaujam tiem sautēties kādas 30 - 40 min. Ik pa laikam pārliecinas, vai tur ir ūdens, kā arī, protams, apmaisa rīsus ar gaļu, lai nerautu klāt.
FOTO: TeddyWife
Pēc 30 min. var sagriezt tomātus un pievienot tos rīsiem. Neaizmirst maisīt.
FOTO: TeddyWife
Kad jūt, ka rīsi ir gandrīz jau gatavsi, var pievienot vienu buljona kubiciņu, lai garša būtu labāka, un pasautē vēl 5 minūtes, visu kārtīgi apmaisot!