Sākums > Receptes > Zupas

Frikadeļu zupa ar makaroniem [fotorecepte

2010. gada 1. jūnijs
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
90 min
1. katlā ielejam ūdeni - 2-3l, atkarīgs no katla izmēriem. un liekam uz plīts, lai ūdens sāk lēnā garā vārīties.
Foto: TeddyWife
2. kamēr ūdens nav sācis vārīties, ķeramies klāt pie frikadeļu masas gatavošanas. paņemam 500g maltās gaļas (es izmantoju cūkas malto gaļu, var arī izmantot sajauku ar liellopa gaļu - pēc pašu izvēles, kas labāk patīk) un ieliekam to nelielā traukā, pievienojot klāt 1 olu, sāli, piparus, var pievienot arī maltās gaļas garšvielas no Santa Maria. visu sajaucam kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. un varam sākt veidot bumbiņas.
Foto: TeddyWife
3. pirms es sāku veidot bumbiņas, pārbaudu vai masa turēsies kopā. to es daru tā - verdošā ūdenī (katlā) iemetu pirmo bumbiņu un 1-2min vēroju, kas notiek. ja maltā gaļa turas kopā, nejūk ārā, viss kārtībā - masa nav pārāk slapja un bumbiņas turēsies kopā. bet, ja jūtam, ka bumbiņa sāk jukt ārā, pārējai masai var pievienot nedaudz miltu - 1-2 ēdamkarotes, jāskatās pēc tā, cik slapja masa. es personīgi cenšos iztikt bez miltiem, jo tad frikadeles garšo pavisam savādāk un man nepatīk.
4. tā tad, kad esam pārliecinājušies, ka bumbiņa turās kopā, varam taisīt arī pārējās bumbiņas un samest verdošajā ūdenī, un gaidīt, kamēr bumbiņa uzpeld, ik pa brīdim noņemot putas. ļaujam bumbiņām vārīties apmēram 20-25min.
Foto: TeddyWife
5. kamēr frikadeles vārās, varam nomizot 3-4 vidējus kartupeļus un sagriezt kubiciņos.
Foto: TeddyWife
6. pēc izvēles, zupai var arī pievienot kādu burkānu, apceptus sīpolus, bet es šoreiz izvēlējos taisīt bez tiem.
7. kad frikadeles ir uzpeldējušas, varam pievienot kartupeļus.
Foto: TeddyWife
8. pēc tam, kad esam pievienojuši kartupeļus, pēc 10min varam pielikt arī mazos makaronus (vienu saujiņu). kā arī zupai pieberam klāt nedaudz sāli.
Foto: TeddyWife
9. tālāk vāram visu kopā, līdz kartupeļi un makaroni ir mīksti - apmērām 30 -40 min. pēc 25 min var pievienot labākai garšai 1-2 buljona dārzeņu kubiciņus.
10. kad pagaršojot jūtam, ka viss ir gatavs, beigās pieliekam puspaciņu klasiskā kausētā siera Dzintars.
Foto: TeddyWife
11. izmaisam kausēto sieru, pavāram vēl 5min un zupa gatava!
Uz augšu